HerNews.gr
Health

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για τη συνολική υγεία και ευεξία. Ανάμεσα στα πολλά οφέλη τους, διατηρούν την υγεία του εντέρου προάγοντας την υγιή πέψη. Τροφοδοτούν τα «καλά» βακτήρια στο έντερο σας. Επίσης σας οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες σας κρατάνε χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οπότε έτσι μπορείτε να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής και τα σνακ.

Τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες βρίσκονται σε πολλά ολόκληρα τρόφιμα όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα φασόλια.

Τα μαύρα φασόλια είναι γνωστό ότι αποτελούν μια υγιεινή πηγή φυτικών ινών και πρωτεΐνης.  Το ίδιο ισχύει και για τις φακές. Επίσης οι φακές μπορούν να προστεθούν σε vegan ή χορτοφαγικά πιάτα ή να καταναλωθούν μόνες τους. Με έξι γραμμάρια φυτικών ινών και 10 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα, αυτή είναι μια χορταστική επιλογή γεύματος.

Οι χουρμάδες έχουν τρία γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα (πέντε χουρμάδες). Αν και δεν είναι το υψηλότερο είδος φυτικών ινών για τη λίστα αγορών σας, συνήθως προστίθενται σε ένα γεύμα για να αυξηθεί η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες κι αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών από αυτή την άποψη.

Απλώς έχετε κατά νου ότι λόγω της περιεκτικότητας σε ζάχαρη, οι χουρμάδες είναι καλύτερο να απολαμβάνονται σε συνδυασμό με υγιή λίπη ή πρωτεΐνες ή ως λιχουδιά σε ένα επιδόρπιο.

Οι φυτικές ίνες είναι ένα σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής και δεν χρειάζεται να είναι πρόκληση για να λαμβάνετε αρκετή ποσότητα. Χρειάζεται απλώς λίγη προσοχή κι επίγνωση όλων των επιλογών σας, που μπορεί να είναι περισσότερες από ό,τι νομίζετε.

Προσπαθήστε να αναζητήσετε είδη που έχουν περίπου πέντε ή περισσότερα γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα, ωστόσο θυμηθείτε να στοχεύετε στην ισορροπία κι όχι στον περιορισμό όταν κάνετε επιλογές.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πίνετε πολλά υγρά και να κινείτε το σώμα σας καθημερινά όταν αυξάνετε την πρόσληψη φυτικών ινών. Και τέλος, σε περίπτωση που αναρωτιέστε, είναι πιθανό να φάτε πάρα πολλές φυτικές ίνες. Είναι καλύτερο να τηρείτε τις συνιστώμενες ποσότητες εκτός εάν ο γιατρός ή ο διαιτολόγος σας προτείνει κάτι διαφορετικό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τι πρέπει να κάνεις πριν κοιμηθείς

Her News b

Vegan: Τα θετικά και τα αρνητικά για την υγεία

Her News

Ξέρετε πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα σεντόνια σας;

Her News