HerNews.gr
Διεθνή

Μπομπ Ρος: Ο πρώτος του “τηλεοπτικός” πίνακας πωλείται για 9,8 εκατομμύρια δολάρια

Ο πρώτος τηλεοπτικός πίνακας του Μπομπ Ρος πωλείται για 9,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ρος, ο οποίος πέθανε το 1995 σε ηλικία 52 ετών, ήταν περισσότερο γνωστός για το εμβληματικό του πρόγραμμα The Joy of Painting. Δημιούργησε το “A Walk in the Woods” το 1983 στο πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν της σειράς. 

Το ελαιογραφημένο κομμάτι καμβά διαθέτει δέντρα και βράχους δίπλα σε ένα ποτάμι και, σύμφωνα με το ABC News , δημιουργήθηκε σε λιγότερο από τριάντα λεπτά.«A Walk in the Woods», ο πρώτος πίνακας του Bob Ross

Το «A Walk in the Woods» έχει καταχωρηθεί στον ιστότοπο Modern Artifact για 9,85 εκατομμύρια δολάρια από τον ιδιοκτήτη της γκαλερί Ryan Nelson.

«Αυτό που αντιπροσωπεύει αυτό το κομμάτι είναι ο καλλιτέχνης του λαού», είπε ο Nelson στο ABC News, «Δεν είναι ένας θεσμός που σας λέει ότι ο Μπομπ Ρος είναι υπέροχος».

«Δεν είναι κάποια γκαλερί που σου λέει ότι ο Μπομπ Ρος είναι υπέροχος», πρόσθεσε ο Νέλσον. «Αυτή είναι η μάζα, ο πληθυσμός στον κόσμο, που λένε ότι ο Μπομπ Ρος είναι υπέροχος».Ο εκπαιδευτής/καλλιτέχνης ζωγραφικής τηλεόρασης Μπομπ Ρος κρατά με ενθουσιασμό την παλέτα και τα πινέλα βαφής καθώς στέκεται μπροστά από το καλυμμένο με τοίχο w.  τα τοπία του στο ατελιέ του.

Τον Απρίλιο του 2023, κυκλοφόρησε η ταινία Paint , η οποία είναι εμπνευσμένη από τη ζωή του Ρος — ο οποίος παρουσίασε το The Joy of Painting μεταξύ 1983 και 1994. Αφηγείται την ιστορία ενός καλλιτέχνη που ονομάζεται Carl Nargle, ο οποίος έχει τη δική του τηλεοπτική εκπομπή.

Ο ηθοποιός Owen Wilson πρωταγωνίστησε ως Nargle και είχε μια εντυπωσιακά παρόμοια εμφάνιση με τον Ρος με μια σγουρή περούκα και γεννιάδα στο πρόσωπο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Kourtney Kardashian: Αποκάύψε πότε εκείνη και ο Travis Barker συνέλαβαν το μωρό τους

HerNews ka

Kendall Jenner: Την “τρόλαραν” επειδή έμαθε να κρατάει μια ομπρέλα μόνη της

HerNews ka

Mila Kunis: Αναδείχθηκε από τα πρόσωπα της χρονιάς του περιοδικού PEOPLE

HerNewskl