HerNews.gr
Health

6 Μυστικά για να ζήσετε μια μακρά ζωή

Για αιώνες, ο άνθρωπος αναζητούσε την «πηγή της νιότης», το μυστικό για μια υγιή και μακρά ζωή. Φαίνεται όμως ότι στο μικροσκοπικό ελληνικό νησί της Ικαρίας, η μακροζωία είναι αρκετά συνηθισμένη και, ειλικρινά, τρόπος ζωής. Σπάνια αρρωσταίνουν, σπάνια προσβάλλονται από καρκίνους ή ασθένειες και σχεδόν πάντα ζουν μέχρι την ηλικία των 90 ετών κι άνω. Το μυστικό τους, σύμφωνα με τη συγγραφέα και κάτοικος του νησιού Νταϊάν Κόχυλα, βρίσκεται στο να ζουν απλά την κάθε στιγμή.

Μυστικό #1: Τρώτε ό,τι προσφέρει η φύση και με φειδώ

Πολλοί από τους κατοίκους του νησιού, ηλικίας 80 ετών και άνω, θυμούνται μια ζωή φτώχειας, στην οποία συχνά υπήρχε περιορισμένη προσφορά τροφίμων, ιδιαίτερα κρέατος. Έτρωγαν με φειδώ γιατί δεν είχαν πολλά να φάνε. Επίσης έτρωγαν ό,τι μπορούσε να προσφέρει η φύση, είτε ήταν από τον κήπο, είτε από τη θάλασσα, είτε από την άγρια φύση. Ακόμη και σήμερα, τα επεξεργασμένα τρόφιμα τρώγονται σπάνια.

Μυστικό #2: Περπατήστε, περπατήστε, περπατήστε

Η απλή άσκηση με το περπάτημα είναι τόσο καλή για το σώμα, όσο και για το μυαλό. Με άλλα λόγια, κρατήστε το σώμα σε κίνηση, μην κάθεστε!

Μυστικό #3: Κοιμηθείτε πολύ

Οι νησιώτες στην Ικαρία κοιμούνται συχνά και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όχι μόνο το σώμα χρειάζεται ξεκούραση, αλλά ο μεσημεριανός ύπνος σας επιτρέπει να ζήσετε δύο μέρες σε μία, λέει η Κόχυλα. Και νιώθετε περισσότερη ενέργεια, επίσης!

Μυστικό #4: Μη βιάζεστε και μην δίνετε σημασία στον χρόνο

Ο ρυθμός της ζωής στην Ικαρία είναι αργός και χωρίς βιασύνη, δίνοντας στους ανθρώπους την ευκαιρία να απολαύσουν τη στιγμή. Ακόμη και το να πάτε σε κάποιο κατάστημα στην Ικαρία περιλαμβάνει 20λεπτη κουβέντα και χρόνο για χαλάρωση. Το παν είναι να ζείτε τη στιγμή. Κι όταν ζείτε τη στιγμή, είστε πιο συνειδητοποιημένοι.

Μυστικό #5: Αφήστε τα πράγματα να πάνε

Οι Ικαριώτες είναι φυσικά χαλαροί, χωρίς άγχος και συγχωρούν, χάρη στον τρόπο ζωής τους.  Η ζωή είναι να είστε χαρούμενοι κι αυτοί οι νησιώτες ξέρουν πώς να την απολαμβάνουν με χορό, κοινωνικές συναναστροφές και γιορτές.

Μυστικό #6: Αφήστε τη φύση να ακολουθήσει την πορεία της στη θεραπεία του σώματος

Όσον αφορά τις μικροασθένειες, οι κάτοικοι της Ικαρίας στρέφονται στη θεραπεία με βότανα. Αλλά ως επί το πλείστον, αφήνουν το σώμα τους να θεραπευτεί μόνος του, όχι με φαρμακευτικά προϊόντα και θεραπείες υψηλής τεχνολογίας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αλλεργίες της άνοιξης: Πως να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα

HerNews ka

Γίνε και εσύ σαν τη Victoria Beckham ακολουθώντας τις 4 συμβουλές της!

HerNews ka

Θάλασσα: Τι πρέπει να τρώμε πριν και μετά

Her News b