HerNews.gr
Beauty

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να κοιμάσαι με μακιγιάζ;

Όλες το έχουμε κάνει, να γυρίσουμε στο σπίτι μετά από ένα πάρτι και να πέσουμε στο κρεβάτι χωρίς να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ μας. Είστε κουρασμένες και είναι μεγάλος ο κόπος για να πλύνετε ακόμη και το πρόσωπό σας.

Ενώ το να το κάνετε αυτό περιστασιακά πιθανότατα δεν θα σας βλάψει, δεν θα πρέπει να συνηθίσετε να πηγαίνετε για ύπνο με το μακιγιάζ σας. Εδώ είναι μερικοί λόγοι του γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε ποτέ με μακιγιάζ.

Ερεθισμός ματιών

Όταν κοιμάστε, τρίβετε τα μάτια σας στο μαξιλάρι. Θα ξυπνήσετε με φαγούρα στα μάτια και, στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί ακόμη και να πάθετε μόλυνση. Μακροπρόθεσμα, μπορεί να βλάψετε τα μάτια και την όρασή σας. Το να αφήσετε τη μάσκαρα μπορεί επίσης να βλάψει τις βλεφαρίδες σας. 

Ακμή

Οι  γυναίκες μπορούν να εμφανίσουν ακμή, κι αν είστε καθόλου επιρρεπείς σε αυτήν, το να αφήσετε το foundation για μια νύχτα είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει έξαρση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε μια βάση με λάδι αντί για πούδρα.

Η μη αφαίρεση του foundation μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόωρες ρυτίδες και, φυσικά, να φράξει τους πόρους σας. Τότε καμία ποσότητα μακιγιάζ δεν θα σας κάνει να φαίνεστε ωραία. Απλώς πλένοντας το πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο θα απαλλαγείτε από αυτό το foundation.

Σκασμένα χείλια

Το να διατηρείτε το κραγιόν είναι συχνά πρόβλημα και σχεδόν σίγουρα έχετε καταβάλει κάθε προσπάθεια για να το βοηθήσετε να μείνει όλη τη νύχτα, αλλά πρέπει επίσης να το αφαιρέσετε πριν κοιμηθείτε.

Τα περισσότερα gloss και κραγιόν περιέχουν κερί για να διαρκέσουν περισσότερο. Αυτό το κερί θα στεγνώσει τα χείλη σας και θα τα κάνει να σκάσουν. Μάλιστα, εάν φοράτε πολύ κραγιόν, θα πρέπει να εφαρμόσετε lip balm πριν κοιμηθείτε για να αναιρέσετε τη ζημιά.

Ξηρό δέρμα

Τα υπολείμματα του μακιγιάζ μπορούν να στεγνώσουν το δέρμα σας και μπορούν επίσης να κάνουν την ενυδατική σας κρέμα λιγότερο αποτελεσματική. Το ξηρό δέρμα οδηγεί σε φαγούρα κι αυξάνεται ο κίνδυνος μόλυνσης. 

Πώς οι αλλαγές στη θερμοκρασία επηρεάζουν το δέρμα σας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Kourtney Kardashian: Έκανε το πιο παιχνιδιάρικο μανικιούρ

HerNewskl

Julia Roberts: Μας έδειξε τον τρόπο να φαίνονται μεγαλύτερα τα μάτια μας με το eyeliner

HerNewskl

Σοφία Χατζηπαντελή: Το Ηair Tinsel Trend που “έριξε” το TikTok!

HerNewskl