HerNews.gr
Beauty

Πώς οι αλλαγές στη θερμοκρασία επηρεάζουν το δέρμα σας;

 Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι οι μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες δεν επηρεάζουν μόνο το σώμα σας, αλλά και το δέρμα σας; Ακριβώς όπως κάνετε αλλαγές στο ντύσιμό σας ανάλογα με την θερμοκρασία, πρέπει επίσης να κάνετε μερικές μικρές αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Έτσι θα κάνετε το δέρμα σας να φαίνεται υγιές και λαμπερό όλο τον χρόνο. Αυτές οι αλλαγές βοηθούν στην προστασία του δέρματός σας από την ξηρότητα και τα εξανθήματα. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς οι αλλαγές στη θερμοκρασία επηρεάζουν το δέρμα σας.

Πώς επηρεάζουν οι κλιματικές συνθήκες το δέρμα σας;

Οι γρήγορες κλιματικές διακυμάνσεις μπορεί να δυσκολέψουν το δέρμα σας να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Καθώς η θερμοκρασία και η υγρασία πέφτουν ξαφνικά, το δέρμα σας χρειάζεται να εργαστεί σκληρά για να διατηρήσει τα επίπεδα ενυδάτωσης του. Οι αλλαγές στη θερμοκρασία διαταράσσουν τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος οδηγώντας σε διάφορα προβλήματα.

Για παράδειγμα η καλοκαιρινή σεζόν έχει τα δικά της θέματα. Η αυξημένη θερμότητα μπορεί να οδηγήσει σε λιπαρό δέρμα και φραγμένους πόρους. Τα καλοκαίρια, οι ελαφριές ενυδατικές κρέμες με καλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητες. Επίσης το φθινόπωρο που πέφτει η θερμοκρασία πρέπει να ανανεώσετε τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε.

Γενικά θα πρέπει να είστε σε θέση να ερμηνεύετε τις ανάγκες του δέρματός σας κατά τη διάρκεια κάθε εποχής και να ακολουθείτε ανάλογα ένα πρόγραμμα περιποίησης. Εάν παρατηρήσετε ότι η κατάσταση του δέρματός σας χειροτερεύει, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο, καθώς θα σας συστήσει προϊόντα περιποίησης ή θεραπείες που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπάρα σαπουνιού vs αφρόλουτρο: Ποιο είναι καλύτερο για το δέρμα σας;

HerNews ka

Βίκυ Καγιά: Τόλμησε την τάση των Scandi Waves για το MadWalk 2023

HerNewskl

Το “Fire Chrome” είναι η νέα παραλλαγή στα κόκκινα νύχια

HerNews ka