HerNews.gr
Ελλάδα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κατέληξε πριν από λίγα λεπτά σε ομόφωνη ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, γεγονός που σημαίνει ότι ο καταδικασθείς συζυγοκτόνος αντιμετωπίζει ισόβια ποινή και πολυετή κάθειρξη.

Η απόφαση της ποινής αναμένεται εντός ημέρας με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να απουσιάζει και σήμερα από τη δίκη.

Η απόφαση δικαστών και ενόρκων του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την ενοχή, αφορά στη δολοφονία της συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς, τη θανάτωση της σκυλίτσας της οικογένειας, την ψεύδη καταγγελία και την ψεύδη κατάθεση κατ’ εξαλουθηση. 

Οι συνήγοροί του ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωριστεί το το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου λέγοντας: «Ήταν φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί», με τον εισαγγελέα να αντιτείνει λέγοντας: «Ο ισχυρισμός περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικής περίστασης είναι αυτοτελής ισχυρισμός και για να γίνει δεκτός πρέπει να είναι ορισμένος και να προβάλλονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένα περιστατικά.

 Θα πρέπει να υπάρχει συνειδητή νομοταγής διαβίωση του δράστη. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση όταν είχε αγοραστεί ένα οικόπεδο με χρήματα κυρίως της οικογένειας του θύματος, αλλά μπήκε στο όνομα του δράστη. Επίσης είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δίκη του. Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης αυτού του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο».

«Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ανδρέας Παπανδρέου: «Σαρώνουν» τα ιστορικά γυαλιά του σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό

HerNews ka

Φωτιές: Σύσκεψη για Έβρο και Πάρνηθα υπό τον πρωθυπουργό – Τι αποφάσισε η κυβέρνηση

HerNews ka

Παλαμάς Καρδίτσας: Συγκλονίζει η γιαγιά που ζει μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι με την 2 ετών εγγονούλα της

HerNews ka