HerNews.gr
Μόδα

Mπότες UGG: Το βασικό στοιχείο της μόδας τη δεκαετία του 2000 που τώρα επέστρεψε επίσημα

Θα επιστρέψουμε στο να φοράμε παπούτσια UGG, τις καλτ χειμερινές μπότες της δεκαετίας του 2000 που πολλοί από εμάς (για άνεση ή ζεστασιά) δεν έχουμε εγκαταλείψει ποτέ.

Υπάρχουν τάσεις που δημιουργούν πραγματικά μεγάλη αμηχανία: διχάζουν το κοινό με σημαντικές συζητήσεις για το θέμα, ειδικά αν πρόκειται για ένα άνετο αξεσουάρ (και σε αυτήν την περίπτωση και ζεστό), αλλά παρουσιάζουν μια αισθητική που δεν είναι πολύ κομψή ή εκλεπτυσμένη.

 Στο παρελθόν έχουμε γίνει πράγματι μάρτυρες διάφορων συζητήσεων (κοινωνικών και άλλων): σκεφτείτε τις γούνινες παντόφλες που κυκλοφόρησε ο Alessandro Michele για την Gucci ή οι Crocs της Balenciaga που εξαντλήθηκαν ακόμη και πριν την κυκλοφορία. Ωστόσο, είναι απλώς οι πολλοστές δημιουργίες που κάνουν άσχημο έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής.Kate Moss Sharon Stone Sarah Jessica Parker Lindsay Lohan Claudia Schiffer

 Για περισσότερα από 30 χρόνια το σύστημα μόδας δεν υποστηρίζεται πλέον μόνο από την περιγραφή της «ομορφιάς», αλλά αναζητά νέες φόρμουλες που ταιριάζουν στον σύγχρονο άνθρωπο που βρίσκεται σε διαρκή κίνηση (η ανάγκη να είναι άνετα να διασχίζει την πόλη, πολύ καιρό ημέρες εκτός σπιτιού για σημαντικό αριθμό δεσμεύσεων αλλά και τη νέα επαγγελματική ζωή στην έξυπνη εργασία ).

Έτσι ορίζεται η «άσχημη σικ» μόδα: κάτι πραγματικά άνετο αλλά όχι κλασικά ελκυστικό. Αυτό έφτασε στο αποκορύφωμά του τη δεκαετία του 2000. Πολλοί από εμάς θυμόμαστε τις πολυεπίπεδες εμφανίσεις, το τζιν που φοριέται τολμηρά ακόμα και το βράδυ, τα σκισμένα υφάσματα, τα γκλίτερ και τα κρύσταλλα που χρησιμοποιούνται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Τους μεγάλους χειμώνες, όλα αυτά αντιπροσωπεύονταν από ένα μόνο αξεσουάρ, ωστόσο: τα παπούτσια UGG. Η Κέιτ Μος μας φαινόταν απολύτως δροσερή με το τζιν της κολλημένο στις μπότες της από δέρμα προβάτου, το γούνινο γιλέκο της και ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά ηλίου, ενώ όλοι νιώσαμε λίγο σαν την Carrie, αντιγράφοντας το look της Sarah Jessica Parker με ανοιχτόχρωμο τζιν, biker jacket και επώνυμη τσάντα. Εδώ, όλα αυτά επιστρέφουν.

Μια βαθιά νοσταλγία για το παρελθόν καθορίζει τις τάσεις της στιγμής, όχι πλέον ανανεώνοντας κομμάτια από μια μακρινή εποχή, αλλά κυριολεκτικά ψαρεύοντας αυτό που έχουμε ήδη στην γκαρνταρόμπα (για να είμαστε και βιώσιμοι ) . Δείτε την περίπτωση των UGGs.Τα παπούτσια UGG φαίνονται να αντιγράφουν

Τα νέα μοντέλα, που προτείνονται σε μειωμένη και φαινομενικά ανοιχτόχρωμη εκδοχή, αγαπήθηκαν από τις νέες γενιές. Στην αρχή της χρονιάς είδαμε τα μίνι που φορούσε η Kaia Gerber (συνεχώς σε συνδυασμό με κολάν και micro πουλόβερ ή φούτερ), Irina Shayk και την Emily Ratajkowski (με σορτς, φούτερ και μαύρο δερμάτινο μπουφάν).Τα παπούτσια UGG φαίνονται να αντιγράφουν

Πιο πρόσφατα είναι τα Tasman UGG  που επέλεξε η Gigi Hadid (φορεμένα με παντελόνι αθλητικής φόρμας και φιλικό προς το περιβάλλον σακάκι shearling). Το παντελόνι δεν φορέθηκε ποτέ μέσα στα παπούτσια UGG για να αποφευχθούν εκείνες οι δυσάρεστες τσακίσεις που όλοι προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η Gigi Hadid, από την άλλη, έχει δείξει πρόσφατα ιδιαίτερο πάθος για τις πλατφόρμες mini UGG, καθιστώντας απαραίτητη για τον ερχομό των πρώτων κρύων ημερών.  Το cozy φθινοπωρινό look ολοκληρώθηκε με μια άνετη και απαλή αθλητική φόρμα: είμαστε ήδη έτοιμοι για το Σαββατοκύριακο και εσείς;

Τα παπούτσια Gigi hadid UGG φαίνονται να αντιγράφουν

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η ιστορία του ταρτάν της Βασιλικής οικογένειας

HerNews ka

Balenciaga – «The Woman Behind the Dress»: Η πιο εντυπωσιακή έκθεση μόδας

HerNews ka

MadWalk 2022: Oι μοναδικές εμφανίσεις της Μαριέττας Χρουσαλά που έκλεψαν την παράσταση

HerNewskl