HerNews.gr
Μόδα

Balenciaga – «The Woman Behind the Dress»: Η πιο εντυπωσιακή έκθεση μόδας

Κάθε χρόνο, η Ευρώπη φιλοξενεί τις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς», οι οποίες προσφέρουν στους οίκους μόδας, πολιτισμού και ντιζάιν, μαζί με μουσεία, την ευκαιρία να ανοίξουν τις πόρτες τους σε όλους με στόχο να μοιραστούν το αντίστοιχο πάθος τους.

Για τη φετινή έκδοση, που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, η Balenciaga φιλοξένησε μια έκθεση των αρχείων του Cristóbal Balenciaga με τίτλο “The Woman Behind the Dress”.

30 κομμάτια υψηλής ραπτικής σε 20 μορφολογικά μανεκέν αναδεικνύουν τη μαεστρία του Balenciaga στη γλυπτική υφάσματος αλλά και την παρατηρητικότητα και τον θαυμασμό του για τους πελάτες του.

Εν τω μεταξύ, ένα βελούδινο φόρεμα με πέρλες που κοσμούσαν τη λαιμόκοψη ανήκε στην πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό, ένα φτιαγμένο στα μέτρα της φόρεμα για τα 40α γενέθλιά της . Η θρυλική βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ίνγκριντ Μπέργκμαν των Gaslight και Casablanca φορούσε ένα φόρεμα από τη συλλογή του 1956 που περιείχε βάτα στο ισχίο και την πλάτη, και μαξιλαράκια ώμου για να επιμηκύνει τον ώμο και να στηρίζει τις τιράντες. 

Οι επισκέπτες ανακάλυψαν μια έκθεση που δεν πνίγει τον θεατή στα ρούχα, αλλά προσφέρει χώρο για στοχασμό. Είτε πρόκειται για την ανάπτυξη γραμμών του Balenciaga που οδήγησε την εξέλιξη της γυναικείας σιλουέτας σε μια πιο αφηρημένη άποψη με όγκο και απλοποιημένα κοψίματα, είτε, λαμβάνοντας υπόψη τις γυναίκες που έντυσε, με αυτήν την έκθεση, η οποία απλά πρέπει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βucket hat: Το fashion item που θα πρωταγωνιστήσει το καλοκαίρι!

HerNewskl

Bella Hadid: Φόρεσε το πιο γιορτινό παλτό που έχουμε δει

HerNewskl

Maxi Φούστα: Πως θα απογειώσεις το απόλυτο trend του καλοκαιριού;

Her News b