HerNews.gr
Συνταγές

Το πιο γευστικό cupcake για το φθινόπωρο

Οι ζεστές φθινοπωρινές γεύσεις σε cupcake είναι ένας από τους λόγους που ανυπομονούμε να ψήσουμε το φθινόπωρο. Τα φθινοπωρινά cupcakes είναι ζεστά, γλυκά και ακόμη και λίγο πικάντικα. Βρήκαμε το πιο γευστικό cupcake για το φθινόπωρο που ταιριάζει τέλεια στην εποχιακή σας σειρά ψησίματος.

Το δημοφιλές μπαχαρικό κολοκύθας είναι ένα κλασικό

Τα cupcakes με μπαχαρικά κολοκύθας είναι απαραίτητα για το φθινοπωρινό σας μενού ψησίματος. Υπάρχει λόγος που τα επιδόρπια με μπαχαρικά κολοκύθας είναι τόσο αγαπητά αυτή την εποχή: είναι ζεστά, γλυκά και τέλεια πικάντικα για τη ζεστή φθινοπωρινή ατμόσφαιρα που όλοι αγαπάμε τόσο πολύ. Αυτό το σπιτικό cupcake με μπαχαρικά κολοκύθας θα γίνει ένα αφράτο κέικ κολοκύθας!

Υλικά για cupcake

½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο 
1 ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουτί καθαρό πουρέ κολοκύθας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα

Συστατικά παγώματος

1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (μαλακωμένο)
113 γρ. τυρί κρέμα
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
3 κουταλιές της σούπας κανέλα
μια πρέζα αλάτι

Οδηγίες 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε δύο ταψιά ψησίματος για cupcakes με θήκες για cupcakes. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ, σε μέτρια ένταση, για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Θέλετε το μείγμα να γίνει αφράτο και να έχει ανοιχτό χρώμα. Προσθέστε το αυγό, τη βανίλια, την κρέμα γάλακτος και την κολοκύθα. Ενώ το μείγμα σας γίνεται κρέμα, χτυπήστε μαζί όλα τα στεγνά υλικά για το κέικ σας και αφήστε το στην άκρη. Προσθέστε το μισό από το στεγνό μείγμα σας στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ξανά.

Διπλώστε το υπόλοιπο ξηρό μείγμα με μια σπάτουλα, προσέχοντας να μην ανακατευτεί υπερβολικά. Ρίξτε τη ζύμη σας στις θήκες για cupcakes (θα πρέπει να έχετε αρκετό για 20 – 24 cupcakes). Ψήνετε για 18 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Ξεκινήστε να φτιάχνετε το frosting σας χτυπώντας το βούτυρο και το τυρί κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας στο χαμηλό και φτάνοντας μέχρι το μέτριο. Προσθέστε την κρέμα (μπορείτε να την προσαρμόσετε με περισσότερη ή λιγότερη κρέμα για να έχετε την επιθυμητή συνοχή). Προσθέστε τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο frosting. Βεβαιωθείτε ότι τα cupcakes σας είναι εντελώς δροσερά πριν τα παγώσετε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Panettone: Βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή!

HerNewskl

Μουσακάς με κιμά μανιταριών και κρούστα από γιαούρτι συνταγή

Her News b

Είστε αρχάριοι στην κουζίνα; Δείτε πως θα φτιάξετε εύκολη & πεντανόστιμη μακαρονάδα

Her News b