HerNews.gr
Ελλάδα

ΟΑΚΑ: Σε εξέλιξη η έρευνα της Δικαιοσύνης για την στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα

Επί 19 ολόκληρα χρόνια, οι αρμόδιοι είχαν παρατήσει στην τύχη του το εμβληματικό στέγαστρο Καλατράβα που είχε στηθεί στο ΟΑΚΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Δεν είχε γίνει ποτέ καμία εργασία συντήρησης και σαν από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει νεκρούς, καθώς αποδεικνύεται ότι το στέγαστρο παρουσιάζει τεράστιο θέμα στατικότητας και θα μπορούσε να είχε ήδη καταρρεύσει.

Το στέγαστρο Καλατράβα που σκέπασε για 19 χρόνια αθλητικά γεγονότα και συναυλίες είναι έτοιμο να πέσει. Σαν από θαύμα τόσα χρόνια δεν έχουμε θρηνήσει θύματα από μια καθίζηση του στεγάστρου που θα είχε τρομακτικές συνέπειες.

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση είναι σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα της δικαιοσύνης για την ασφάλεια των στεγάστρων. Ελέγχονται πιθανά αδικήματα για έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο κατά συρροή και παραβίαση κανόνων οικοδομικής.

Η μελέτη που οδήγησε στο κλείσιμο του ΟΑΚΑ έχει δοθεί στο τεχνικό επιμελητήριο.

Το επόμενο βήμα είναι η σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων από το Πολυτεχνείο.

«Μπορεί να πέσει απροειδοποίητα»

Σύμφωνα με τους ειδικούς η φθορά στο στέγαστρο Καλατράβα μπορεί να μην είναι ορατή με γυμνό μάτι αλλά αρκετά σημαντική ώστε να προκαλέσει την πτώση του απροειδοποίητα.

Δέκα χρόνια χωρίς οικοδομική άδεια

Η αποκάλυψη του MEGA προκαλεί σοκ.

Το 2004 όταν κατασκευάστηκε το στέγαστρο Καλατράβα δεν είχε οικοδομική άδεια και για αυτό δεν μπορούσε να συντηρηθεί. Χρειάστηκε να περάσουν δέκα ολόκληρα χρόνια για να την αποκτήσει.

Ακολούθησαν χρονοβόρες διαδικασίες διαγωνισμών για τη συντήρησή του αλλά τελικά εξαιτίας των οικονομικών ζητημάτων που αντιμετώπιζε η χώρα λόγω των μνημονίων, δεν ολοκληρώθηκαν.

«Απόφαση πήραμε να γίνει συντήρηση αλλά δεν υπήρχαν λεφτά. Το λέγαμε σιγά σιγά, λέγαμε συντήρηση και θα έρθει η στατικότατα, δεν μπορούσες ξαφνικά να πεις δεν έχει στατικότατα», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Πέτρος Γαλακτόπουλος.

Ευχή όλων το συγκεκριμένο έργο συντήρησης να παραδοθεί γρήγορα και το στάδιο να τεθεί ξανά στις υπηρεσίες του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και κατέγραψε εικόνες εγκατάλειψης ενώ πλήθος κόσμου συνεχίζει να συρρέει περιμετρικά του σταδίου. Μάλιστα, οι κορδέλες, που είχαν τοποθετηθεί μετά το «λουκέτο» στις 28 Σεπτεμβρίου, έχουν σε κάποια σημεία κοπεί.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φωτιά στην Πάρνηθα: Ποιος είναι ο Τάσος Μπαλάσκας που έχασε τη σύζυγό του στην Καππαδοκία και κατάφερε να σώσει δεκάδες ζωές

HerNews ka

Αργίες 2023: Πότε πέφτουν Χριστούγεννα, Πάσχα και τριήμερα το νέο έτος

Her News

Αλεξανδρούπολη: Η νονά αρνείται να δώσει το παιδί στους γονείς του – Έκρινε ότι είναι ακατάλληλοι

Her News b