HerNews.gr
Ελλάδα

Φωτιά στην Πάρνηθα: Ποιος είναι ο Τάσος Μπαλάσκας που έχασε τη σύζυγό του στην Καππαδοκία και κατάφερε να σώσει δεκάδες ζωές

Ο  Τάσος Μπαλάσκας που κατάφερε να συγκινήσει το πανελλήνιο με την ιστορία του, καθώς πριν από τρεις μήνες προσπαθούσε να φέρει σορό της γυναίκας του που έχασε τη ζωή της στην Καππαδοκία από ανεύρυσμα στην Ελλάδα, είναι ένας από τους εθελοντές που με ηρωισμό και κίνδυνο την ζωή τους μπήκαν στις φλόγες που κατακαίνε την Πάρνηθα για να σώσουν τα ζώα που είχαν εγκλωβιστεί.

Τι δήλωσε ο Τάσος Μπαλάσκας

«Ήμουν ανέκαθεν εθελοντής, έχω μάθει να προσφέρω όπου απαιτείται, όπου υπάρχει ανάγκη για βοήθεια είτε σε συνάνθρωπο, σε συμπολίτη στη γειτονιά μου, είτε σε ζώα. Ιδίως σε τέτοιες καταστάσεις, που αυτά είναι ανήμπορα και καταδικασμένα. Και ο εθελοντισμός, όμως, με έχει βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές μου, με βοηθά και τώρα που αντιμετωπίζω την πρόσφατη απώλεια της Αλεξάνδρας, της συζύγου μου. Άλλωστε είμαι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Θέλω από τη μία το παράδειγμά μου να είναι οδηγός και για αυτά, να τρέχουν προς βοήθεια σε όποιον την χρειάζεται, και από την άλλη να νιώθω την ασφάλεια πως αν αυτά χρειαστούν κάποια στιγμή ένα στήριγμα, θα βρεθεί ένας άνθρωπος δίπλα τους να τους σταθεί».

fwtografos-2

fwtografos-1

Πριν από μερικούς μήνες, ο Τάσος Μπαλάσκας είχε μιλήσει στο Πρώτο Θέμα για την ξαφνική απώλεια της συζύγου του, όσο εκείνοι βρίσκονταν στην Τουρκία για ταξίδι: «Τον τελευταίο καιρό η Αλεξάνδρα αισθανόταν κάποιους πονοκεφάλους και η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε μπει στην διαδικασία για κάποιον ιατρικό έλεγχο γιατί ήταν καλά. Όπως έμαθα όμως από το νοσοκομείο εδώ, προέκυψε ανεύρυσμα το οποίο επιβαρύνθηκε από το ταξίδι μας, γιατί αλλάξαμε δυο πτήσεις. Το ανεύρυσμα προφανώς “έσκασε” το βράδυ που φτάσαμε. Ήρθαμε Καππαδοκία μεσημέρι, όλο το απόγευμα κοιμόταν και κάποια στιγμή που σηκώθηκε έπεσε και χτύπησε. Την παρέλαβε ασθενοφόρο κι αμέσως την πήγαμε νοσοκομείο αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

kapadokia_mak

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Σας ευχαριστώ που σβήσατε τη φωτιά, ήρθα να σας φέρω λίγο κρύο νερό να δροσιστείτε» – Συγκινεί η κίνηση ενός μικρού παιδιού

HerNews ka

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει για το κοινό ο Σταθμός Παπάφη, στο πλαίσιο εκδήλωσης- Τι θα δουν οι επισκέπτες

HerNews ka

Θεοφάνια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Τι θα ισχύει σε Αθήνα και Πειραιά

HerNews ka