HerNews.gr
Ελλάδα

Γιάννης Ιωαννίδης: Λαϊκό προσκύνημα στο Αλεξάνδρειο – Στη Θέρμη η κηδεία του

Η κηδεία του μεγάλου κόουτς θα τελεστεί το απόγευμα στην Θέρμη. Χθες στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στη Βούλα συγκλόνισε ο επικήδειος της κόρης του.

«Πάντοτε ζητούσες να σε προσφωνούν κόουτς και τίποτε άλλο. Κοουτσάρα μου θα σου πω κάτι. Το παιχνίδι δεν τελείωσε, απλώς πήρες ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα, περνώντας στην αθανασία. Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου Μαρινέλας λέει “καμιά φορά λέω να αλλάξω ουρανό, μα δεν, μα δεν υπάρχουν δρόμοι”. Εσύ όμως μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους».

Με τρεμάμενη φωνή η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη αποχαιρέτησε τον πατέρα της. Αποχαιρέτησε έναν ξεχωριστό άνθρωπο. Ένα είδωλο για εκατομμύρια άλλους. Για εκείνην, όμως, θα είναι για πάντα, απλά ο μονάκριβος μπαμπάς της.

«Εδώ είναι όλοι για να σου πούνε το τελευταίο “αντίο”, να σου φωνάξουν σιωπηλά το πόσο σε αγαπάμε και τι θα σημαίνεις πάντα για την οικογένειά σου, το μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για ολόκληρη την Ελλάδα. Έφυγες νωρίς και ένδοξα μπαμπά».

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο»

Ήταν όλοι εκεί, στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Άγιο Ιωάννη στη Βούλα, ώστε να πουν το τελευταίο αντίο στον προπονητή τους, τον συνάδελφό τους, τον φίλο τους.

Και θα είναι όλοι σε λίγη ώρα στο Παλέ Ντε Σπορ, στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη, στη μεγάλη σκηνή της υπέρτατης δόξας του, για να προσκυνήσουν, να ευχαριστήσουν, να κλάψουν. Εκείνον που για τρεις γενιές ήταν το μπάσκετ.

«Ο άνθρωπος έκανε τόσα πολλά πράγματα για να δώσει ώθηση στο μπάσκετ, μπήκε το μπάσκετ σε όλα τα σπίτια. Νομίζω πως προσπαθούσε πάντα να είναι τέλειος», δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

«Φεύγει ο “Ξανθός” και παίρνει μαζί του τρομερά έντονες στιγμές που ζήσαμε είτε ως αντίπαλοι είτε ως συνεργάτες. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στη Γιούλα και την κόρη του. Θεωρώ ότι ο ξανθός δεν έχει τιμηθεί όσο θα έπρεπε για όσα πρόσφερε επί τρεις δεκαετίες στο ελληνικό μπάσκετ. Ελπίζω να τιμηθεί μετά θάνατον», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Φασούλας.

Στο τελευταίο «αντίο» βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Νίκος Φιλίππου, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Δήμος Ντικούδης, ο Αντώνης Φώτσης, ο Ηλίας Ζούρος, ο Δημήτρης Παπανικολάου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένας άνθρωπος που άφησε τεράστιο αποτύπωμα στο μπάσκετ σ ‘όλους όσοι ασχολήθηκαν, παίκτες, προπονητές, παράγοντες. Νομίζω ότι το πέρασμα του ήταν τουλάχιστον πάρα πολύ έντονο», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Στεφάνια απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η Alter Ego Media, η ΚΑΕ ΑΡΗΣ και άλλοι εκπρόσωποι της αθλητικής και πολιτικής σκηνής..

Η Θεσσαλονίκη πενθεί

Με τον Γκάλη τον Γιαννάκη και άλλους σπουδαίους του μπάσκετ, και μέσα από την αιώνια κόντρα του με τον συμπολίτη ΠΑΟΚ, ο Άρης του Γιάννη Ιωαννίδη έγινε αυτοκράτορας τη δεκαετία του 80’. Ο αγαπημένος όλων των Ελλήνων, αήττητος εντός συνόρων επί 3,5 συναπτά έτη, με συμμετοχές σε τρία φάιναλ φορ Ευρωλίγκας, με 8 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα. Η Θεσσαλονίκη πενθεί.

Μετά ο Ολυμπιακός και η αιώνια κόντρα με τον Παναθηναϊκό. Νικητής κι εδώ. Τέσσερα πρωταθλήματα και τρία φάιναλ φορ. Ο κόσμος τον λάτρεψε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Power Pass: Ποιο ΑΦΜ έχει σήμερα σειρά στις αιτήσεις

Her News

Βόλος: Πρόβατα έφαγαν 300 κιλά κάναβη – «Τους άρεσε τόσο πολύ και δεν έφευγαν με τίποτα»

HerNews ka

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προσπάθησε να καλέσει τον Μάνο Δασκαλάκη από τα κρατητήρια με απόκρυψη

HerNewskl