HerNews.gr
Παιδί

Συμβουλές που θα σας σώσουν αν είστε μια πολυάσχολη οικογένεια

Ο χρόνος είναι ένα πολύτιμο αγαθό που φαίνεται να εξατμίζεται σε μια πολυάσχολη οικογένεια. Η ταχυδακτυλουργία ανάμεσα στις δουλειές, τις δουλειές του σπιτιού, τις σχολικές δραστηριότητες και άλλες δεσμεύσεις μπορεί να κάνει τους γονείς να αισθάνονται καταπονημένοι και εξαντλημένοι. Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές, που έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιήσουν τη ζωή σας. Και σίγουρα θα ενισχύσουν τη συνολική αρμονία και ευημερία της οικογένειάς σας.

1. Οικογενειακό ημερολόγιο

Το πρώτο hack αφορά την οργάνωση. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο ημερολόγιο τοίχου για να επισημάνετε ραντεβού, προθεσμίες και ειδικές περιστάσεις. Συμπεριλάβετε τα πάντα, από σχολικές δραστηριότητες μέχρι ραντεβού με τον οδοντίατρο. Αυτός ο οπτικός οδηγός παρέχει μια εύκολη αναφορά για όλη την οικογένεια, αποτρέποντας πολλά λάθη.

2. Προετοιμασία γεύματος

Μια πολυάσχολη οικογένεια συχνά δυσκολεύεται να μαγειρέψει υγιεινά γεύματα. Λύστε αυτό το πρόβλημα αφιερώνοντας μερικές ώρες κάθε εβδομάδα στην προετοιμασία γευμάτων. Μαγειρέψτε και μοιράστε τα γεύματα και καταψύξτε τα για μελλοντική χρήση. Αυτό το hack όχι μόνο εξοικονομεί χρόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι έχετε υγιεινά γεύματα στη διάθεσή σας.

3. Αποθηκευτικός χώρος φιλικός προς τα παιδιά

Σχεδιάστε λύσεις αποθήκευσης που είναι φιλικές προς τα παιδιά, επιτρέποντάς τους να έχουν πρόσβαση και να αποθηκεύουν τα αντικείμενά τους ανεξάρτητα. Χρησιμοποιήστε ετικέτες ή κουτιά αποθήκευσης με χρωματικό κώδικα για να βοηθήσετε τα μικρότερα παιδιά να αναγνωρίσουν πού ανήκουν τα αντικείμενα. Έτσι, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στον καθαρισμό, ελαφρύνοντας το βάρος των γονιών.

4. Διδάξτε την υπευθυνότητα νωρίς

Αναθέστε στα παιδιά σας δουλειές κατάλληλες για την ηλικία τους. Ακόμη και τα νήπια μπορούν να βοηθήσουν σηκώνοντας παιχνίδια ή βάζοντας βρώμικα ρούχα στον κάδο με τα άπλυτα. Καθώς μεγαλώνουν, οι εργασίες μπορεί να γίνουν πιο περίπλοκες. Αυτό το hack όχι μόνο τους διδάσκει την ευθύνη, αλλά και μειώνει τον φόρτο εργασίας.

Το λάθος που κάνει κάθε γονιός όταν θέτει όρια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τι πρέπει να κάνετε αν πιστεύετε ότι μωρό σας έχει στραβισμό

HerNews ka

Περάστε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια σας

Her News

Ποιά διάσημα αστέρια του Hollywood έκαναν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας;

HerNews ka