HerNews.gr
Health

Είναι καλύτερο να βουρτσίζετε τα δόντια σας πριν το πρωινό ή μετά;

Είναι καλύτερο να βουρτσίζω τα δόντια μου πριν ή μετά το πρωινό; Μερικοί οδοντίατροι λένε ότι είναι καλύτερο να βουρτσίζετε πριν, κάποιοι λένε μετά. Ποιο είναι το καλύτερο λοιπόν;

Πρωινό βούρτσισμα δοντιών

Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα: μία το πρωί και μία πριν τον ύπνο. Αλλά όταν πρόκειται για την πρωινή σας ρουτίνα, είναι καλύτερο να βουρτσίζετε πριν ή μετά το πρωινό;

Η αλήθεια είναι ότι λίγες μελέτες έχουν εξετάσει αυτό το ερώτημα και τα αποτελέσματά τους ήταν μικτά και περιορισμένα, επομένως δεν υπάρχει οριστική απάντηση, δήλωσε η Δρ Apoena de Aguiar Ribeiro, παιδοδοντίατρος και μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel.  Όμως, είπε η ίδια και άλλοι οδοντίατροι, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για κάθε επιλογή που πρέπει να έχετε κατά νου.

Για πολλούς ανθρώπους, το πρωινό περιλαμβάνει υδατάνθρακες με ζάχαρη. Όλα αυτά περιέχουν ζυμώσιμους υδατάνθρακες, με τους οποίους λατρεύουν να τρέφονται τα βακτήρια.

Και όταν ξυπνάτε το πρωί, τα επίπεδα βακτηρίων στο στόμα σας είναι στο αποκορύφωμά τους.

Έτσι, ένα στόμα γεμάτο βακτήρια και ένα πρωινό γεμάτο ζαχαρούχους υδατάνθρακες σημαίνει ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές για να ανθίσουν και να πολλαπλασιαστούν τα βακτήρια. Όταν συμβαίνει αυτό, απελευθερώνουν οξέα που μπορεί να φθείρουν το προστατευτικό σμάλτο στα δόντια σας, καθιστώντας τα πιο επιρρεπή σε τερηδόνα. Το βούρτσισμα πριν το πρωινό απομακρύνει αυτά τα βακτήρια, στερώντας τους την ευκαιρία να τραφούν με το φαγητό σας.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν επιχειρήματα για την αναμονή μέχρι το πρωινό για το βούρτσισμα. Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βουρτσίζουν τόσο καλά. Ακόμα κι αν βουρτσίζετε αμέσως πριν από το πρωινό, πιθανότατα θα έχετε ακόμα βακτήρια στο στόμα σας που θα μπορούσαν να πολλαπλασιαστούν και να παράγουν οξέα. Επομένως μπορείτε επίσης να βουρτσίζετε μετά το φαγητό για να ελαχιστοποιήσετε αυτή την παρατεταμένη τροφή.

Επιπλέον το φθόριο από την οδοντόκρεμα σας θα λειτουργήσει καλύτερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, εάν δεν αντικατασταθεί από το μάσημα της τροφής αμέσως μετά το βούρτσισμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Fast food: Οι καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε

Her News

Τρόφιμα που πρέπει & που δεν πρέπει να τρώτε όταν έχει καύσωνα

HerNews ka

Τι προκαλεί φαγούρα στις παλάμες;

HerNews ka