HerNews.gr
Ψυχολογία

Μάθετε πώς να συγχωρείτε τον εαυτό σας για να προχωρήσετε

Όταν κάποιος σας πληγώνει, η διαδικασία για να τον συγχωρέσετε μπορεί να είναι αρκετά απλή. Αλλά, μάλλον δεν σας έμαθαν πώς να συγχωρείτε τον εαυτό σας. Ως αποτέλεσμα, παλεύετε να προχωρήσετε όταν έχετε απογοητεύσει τον εαυτό σας.

Το να συγχωρούμε τους άλλους μπορεί να το νιώθουμε πολύ πιο εύκολο από το να συγχωρούμε τον εαυτό μας. Όταν βιώνουμε ενοχές, συχνά παγιδευόμαστε σε μια σπείρα των δικών μας συναισθημάτων. 

Μάθετε πώς να συγχωρήσετε τον εαυτό σας σε αυτό το άρθρο.

Καταλάβετε ότι δεν είστε τέλειοι

Δεν είσαι τέλειος. Πες το στον καθρέφτη, γράψε το, βάλτο σε ένα φλιτζάνι καφέ. Δεν είσαι τέλειος, ούτε κακός άνθρωπος. Είσαι απλά ένας άνθρωπος. Επεκτείνετε στον εαυτό σας την ίδια χάρη που δίνετε στους άλλους. Περιμένεις από τον εαυτό σου να ανταποκρίνεται στα πρότυπα που δεν θα επιβάλεις ποτέ σε κανέναν άλλο;

Ξεκαθαρίστε γιατί είστε αναστατωμένοι με τον εαυτό σας

Προσπαθήστε να αποκαλύψετε τι βρίσκεται στη ρίζα των ενοχικών συναισθημάτων σας. Είναι η τελειομανία; Έχετε προκαλέσει πόνο σε κάποιον άλλον; Έχετε κάνει κάτι για το οποίο ντρέπεστε; Προσπαθήστε να είστε λογικοί σχετικά με το τι συνέβη και γιατί σας ενοχλεί τόσο πολύ. 

Διορθώστε ό,τι μπορείτε

Μόλις προσδιορίσετε ποιο είναι το “λάθος” σας, θα μπορείτε να πείτε εάν χρειάζεται να επανορθώσετε. Μπορεί να οφείλετε σε κάποιον μια συγγνώμη. Ακόμα κι αν “το πλοίο έχει φύγει” και δεν θα έχετε ποτέ την ευκαιρία να αναπληρώσετε, μπορείτε να το αναγνωρίσετε μόνοι σας για να αφήσετε το παρελθόν. Δεν είσαι κακός άνθρωπος, απλά δεν τελείωσες/έκανε/πήρες/είπες κάτι. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4 τρόποι για να μην κοιμηθείς στην δουλειά

Her News b

Κατάθλιψη: Σκέψεις και συμπεριφορές που την μαρτυρούν

Her News

Αγαπάτε τον εαυτό σας; Αν όχι, διάβασε 10 τρόπους για να το κάνεις

Her News