HerNews.gr
Health

Fast food: Οι καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε

Ας ξεκινήσουμε μιλώντας για το γιατί λαχταράμε το fast food. Ένας από τους κύριους λόγους είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, η οποία ενισχύει τη γεύση του. Τα εστιατόρια που σερβίρουν fast food, χρησιμοποιούν αλάτι στα περισσότερα πιάτα, το οποίο αυξάνει την όρεξή μας και την ανάγκη μας για ενυδάτωση.

Ενώ η αναζήτηση επιλογών fast food με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο μπορεί να είναι δύσκολη, δεν είναι αδύνατη. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενημερώνονται για την υγεία τους, τα εστιατόρια fast food αλλάζουν τα μενού τους για να καλύψουν καλύτερα τις ανησυχίες των πελατών τους. Τα μενού έχουν πλέον επιλογές που είναι χωρίς γλουτένη, υγιεινά πιάτα, χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς ζάχαρη  και οι επιλογές με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο προστίθενται σιγά σιγά στη λίστα.

Είναι αλήθεια ότι το fast food πιθανότατα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ένα γεύμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Αλλά αν έχετε περιορισμένες επιλογές και δεν θέλετε να παραλείψετε γεύματα, είναι σημαντικό να οπλιστείτε με τις σωστές πληροφορίες προτού φτάσετε εκεί, ώστε να βεβαιωθείτε ότι κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Πώς να βρείτε fast food με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Αποφύγετε τις σάλτσες, τα αλείμματα και τις λιπαρές επικαλύψεις. Αυτά τα είδη είναι συνήθως φορτωμένα με αλάτι ή και ζάχαρη, εκτός από ανθυγιεινές θερμίδες. Εάν παραγγείλετε μια σαλάτα, ελαχιστοποιήστε την ποσότητα νατρίου λέγοντας «όχι» στο μπέικον και τα κρουτόν από πάνω. 

Επιλέξτε ψητά. Συνήθως τα τηγανητά μπορεί να είναι δελεαστικά και να φαίνονται νόστιμα, αλλά είναι εγγυημένο ότι θα έχουν πολύ περισσότερο αλάτι από ότι για παράδειγμα τα φαγητά στη σχάρα.

Αποφύγετε μερίδες μεγάλου μεγέθους. Οι λέξεις “jumbo”, “super-size” ή “double” είναι σίγουρα κόκκινες σημαίες που υποδηλώνουν υψηλά επίπεδα αλατιού, θερμίδων κι ανθυγιεινού λίπους.

Πιείτε πολύ νερό. Τα περισσότερα ποτά δεν περιέχουν υψηλές ποσότητες νατρίου. Ωστόσο, το να συνηθίζετε να πίνετε νερό με τα γεύματά σας είναι μια καλή ιδέα, ειδικά όταν τρώτε έξω. Αυτό σας το προτείνουμε επειδή έχετε λιγότερο έλεγχο του τι υπάρχει στο φαγητό σας και στο πώς παρασκευάζεται.

Αυτό συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε καφέ με άδειο στομάχι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα καλύτερα φρούτα για πρωινό

Her News

Αυτός είναι ο σωστός καθαρισμός μύτης του παιδιού μας

Her News

Κυστίτιδα: Πως να προφυλαχτείτε – Τι να προσέχετε

Her News b