HerNews.gr
Ελλάδα

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πως «διαβάζουν» τα κόμματα το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης σε περιφέρειες και δήμους

Ο κ. Πλεύρης μίλησε για το αποτέλεσμα των εκλογών και την δήλωση του Αχιλλέα Μπέου, που επιτέθηκε λεκτικά στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Είναι απαράδεκτη η δήλωση του Αχιλλέα Μπέου. Επειδή ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε σε τυχόν κίνηση νομικών διαδικασιών, αυτό που εννοεί ο Κασσελάκης είναι να τύχει εφαρμογής απλής διαδικασίας εξύβρισης ή του αντιρατσιστικού νόμου, αν και ο αντιρατσιστικός νόμος είναι αρκετά σύνθετος. Στο πολιτικό κομμάτι είναι απαράδεκτη δήλωση που στοχοποιεί ομάδα ανθρώπων», σχολίασε αρχικά.

Ο κ. Μαμουλάκης επεσήμανε πως, «αδιανόητα προκλητική δήλωση, απαράδεκτη, από έναν άνθρωπο με συγκεκριμένη διαδρομή και παρελθόν. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι οδεύουμε σε μία κανονικοποίηση του luben που αυτό πυροδοτεί φαινόμενα τραμπουκισμού. Στο πρόσωπο του δημάρχου Μπέου αντικατοπτρίζεται πλήρως. Φαντάζομαι ότι η δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα αι πρέπει να ενεργοποιηθεί ο αντιρατσιστικός νόμος. Κάνει αδιανόητα πράγματα το τελευταίο διάστημα. Η συντηρητική πλειονότητα του ψηφοδελτίου του κ. Μπέου απαρτιζόταν από στελέχη της ΝΔ».

«Σε πολλές περιοχές της χώρας, σαφέστατα υπάρχει πρόβλημα με την ωρίμανση στελεχών και υποψηφίων δημάρχων στη χώρα. Ήταν μια διαχρονική παθογένεια του ΣΥΡΙΖΑ η αυτοδιοίκηση», συμπλήρωσε ο κ. Μαμουλάκης.

«Όσον αφορά στο ποινικό σκέλος, έχει ξεπεράσει τα όρια ο κ. Μπέος. Νομίζω ότι ο αντιρατσιστικός πρέπει να κινηθεί, και συνιστά υποκίνηση μίσους αυτό. Η κυβέρνηση με τον κ. Μπέο έχει προνομιακές σχέσεις και αυτό είναι ενοχλητικό για τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Ο κ. Μπέος αυτά που λέει είναι luben και αηδιαστικά, δεν έχουν θέση στην Ελλάδα αυτά. Αν αφήσουμε αυτές τις συμπεριφορές ατιμώρητες, θα ξεφύγουμε τελείως», υπογράμμισε ο κ. Δουδωνής.

«Η ΝΔ είχε βάλει έναν συγκεκριμένο στόχο και αυτή τη στιγμή από τις 6 Περιφέρειες που πάνε στον β’ γύρο, μόνο στη 1 υπάρχει αντιπολίτευση. Ο κ. Αγοραστός, ήταν πολύ κοντά στο να πάρει την περιφέρεια στον πρώτο γύρο και πιστεύω θα την πάρει στον β’ γύρο», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

«Στην τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει μία χαλαρότητα στους ψηφοφόρους. Οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο μεγάλος χαμένος είναι η ίδια η δημοκρατία. Δεν έχει ξαναγίνει στην Περιφέρεια Αττικής 33% συμμετοχή. Πρέπει να βρούμε τρόπους να κινητοποιήσουμε και δώσουμε κίνητρα στους ανθρώπους να ψηφίζουν», σημείωσε ο κ. Μαμουλάκης.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βέροια: Στον ανακριτή η 29χρονη – Τι θα υποστηρίξει για τον θάνατο του μωρού της

HerNews ka

Κορωνοϊός: 2.781 νέα κρούσματα – 805 διασωληνωμένοι, 63 θάνατοι

Her News b

Επιστολή Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ισίδωρο Ντογιάκο: Ζητεί την επίσπευση των ερευνών για την τραγωδία στα Τέμπη

HerNews ka