HerNews.gr
DECORNEWS

6 απλά βήματα για να διατηρείτε την κουζίνα σας λιγότερο ακατάστατη

Δεν έχει σημασία πόσο πεντακάθαρη είναι η κουζίνα σας. Εάν έχετε έναν πάγκο γεμάτο συσκευές και μια όποια τακτική αποθήκευσης τροφίμων, η κουζίνα σας αναπόφευκτα θα φαίνεται ακατάστατη.

Διαβάστε παρακάτω για έξι γρήγορα και εύκολα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να ολοκληρώσετε σήμερα για μια καθαρή, χωρίς ακαταστασία κουζίνα. Μικρές εργασίες για να διατηρήσετε την κουζίνα σας λιγότερο ακατάστατη

1. Ξεκινήστε με φρέσκο “αέρα”  κάθε σεζόν

Μην σταματάτε στον ανοιξιάτικο καθαρισμό, η κουζίνα σας αξίζει μια ανανέωση το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και το χειμώνα. Μία φορά τη σεζόν καλό θα είναι να βγάζετε τα πάντα από τα ντουλάπια της κουζίνας σας και να τους κάνετε ένα σοβαρό τρίψιμο. Ο εποχιακός βαθύς καθαρισμός κάνει την καθημερινή συντήρηση πολύ πιο εύκολη.  Αν τραβήξετε τους άδειους κάδους και τα δοχεία, είναι η ιδανική στιγμή για να σκουπίσετε το εσωτερικό του ντουλαπιού.

2. Αποθηκεύστε μεγάλα αντικείμενα αλλού

Η πιατέλα σερβιρίσματος της γιαγιάς σας που χρησημοποιείτε μια φορά το χρόνο για δείπνο τα Χριστούγεννα δεν πρέπει να καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο στα πιο προσβάσιμα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Εάν έχετε άφθονο αποθηκευτικό χώρο αλλού, σας προτείνουμε να μετακινήσετε μεγάλα κομμάτια που χρησιμοποιείτε μόνο για γιορτές ή ειδικές περιστάσεις εκεί (για παράδειγμα, σε ένα ντουλάπι τραπεζαρίας). Διατηρήστε τα χωρίς σκόνη σε μεγάλους διαφανείς κάδους ή χωριστά σε ντουλάπι με μαλακή επένδυση. 

Αυτό θα δώσει στα ντουλάπια της κουζίνας σας λίγο χώρο για να αναπνέουν παράλληλα με τα πράγματα που χρησιμοποιείτε μόνο σε εβδομαδιαία ή καθημερινή βάση.Μικρές εργασίες για να διατηρήσετε την κουζίνα σας λιγότερο ακατάστατη

3. Οργανώστε το ψυγείο σας

Κάποια στιγμή, όλοι έχουμε βρει ένα ξεχασμένο και μουχλιασμένο κουτί στο ψυγείο. Η κακή οργάνωση του ψυγείου όχι μόνο δυσκολεύει την εύρεση συγκεκριμένων ειδών, αλλά επίσης οδηγεί σε σπατάλη τροφίμων. Ήρθε η ώρα να οργανώσεις το ψυγείο σου. Η διατήρηση παρόμοιων αντικειμένων μαζί χρησιμοποιώντας διαφανή δοχεία και ετικέτες τα καθιστά εύκολα προσβάσιμα και διασφαλίζει ότι τα παλαιότερα αντικείμενα χρησιμοποιούνται πρώτα. Αυτό μειώνει τις πιθανότητες να χαλάσουν τα φαγητά.

Χρησιμοποιήστε επίσης τα ρυθμιζόμενα ράφια και συρτάρια του ψυγείου σας. Αυτό θα μεγιστοποιήσει την ικανότητα αποθήκευσης του ψυγείου σας, καθώς μπορείτε να τα κανονίσετε ώστε να είναι αποτελεσματικά για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας, όπως να εξασφαλίσετε ένα αρκετά ψηλό σημείο για το γάλα σας.

4. Πετάξτε την περίσσεια συσκευασίας

Η εξάλειψη της υπερβολικής συσκευασίας τροφίμων ενισχύει την εμφάνιση της κουζίνας και του ντουλαπιού σας, δημιουργώντας μια πιο ελκυστική οπτικά εμφάνιση. Ανακυκλώστε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευασίες, μεταγγίζοντας τα τρόφιμα σε διαφανή κουτιά και βάζα και αεροστεγή δοχεία μόλις επιστρέψετε στο σπίτι από το παντοπωλείο.
Μικρές εργασίες για να διατηρήσετε την κουζίνα σας λιγότερο ακατάστατη

5. Προσδιορίστε ζώνες στο ντουλάπι σας

Ένας τρόπος για να διατηρήσετε το ντουλάπι σας λιγότερο ακατάστατο, είναι να χωρίσετε κατηγορίες τροφίμων. Για παράδειγμα, κρατήστε όλα τα βασικά προϊόντα μαγειρέματος (όπως δημητριακά, λάδια και κονσέρβες) σε μια περιοχή. Τα σνακ μπορούν να οργανωθούν μαζί σε άλλο.

Τα συρτάρια, εν τω μεταξύ, μπορούν να φιλοξενήσουν πατατάκια, κράκερ και άλλα ατομικά συσκευασμένα σνακ και να προσθέσουν μερικά διαχωριστικά συρταριών για μια ιδιαίτερα τακτοποιημένη εμφάνιση.

6. Ενοποιήστε τις συσκευές σε ένα ντουλάπι

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της κουζίνας σας, ο χώρος του πάγκου είναι πάντα σε μεγάλη ζήτηση. Για να καθαρίσετε την ακαταστασία, μπορείτε να συγκεντρώσετε όλες τις πιο μεγάλες συσκευές σας—όπως το μπλέντερ, την τοστιέρα, την καφετιέρα, ακόμη και έναν φούρνο μικροκυμάτων—και να τις αποθηκεύσετε μαζί σε ένα ντουλάπι, όλες σε ράφια που είναι εύκολα προσβάσιμα.

Οι συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε τόσο συχνά μπορούν να τοποθετηθούν στο ίδιο ντουλάπι, απλά σε ψηλότερα ράφια. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πόσο συχνά πρέπει να γυρίζετε το στρώμα του κρεβατιού σας;

HerNews ka

6 εναλλακτικές λύσεις χριστουγεννιάτικου δέντρου για μικρούς χώρους

HerNews ka

5 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε στην πόρτα του ψυγείου

HerNews ka