HerNews.gr
Health

Πόσο αλάτι πρέπει να τρώμε;

Το σώμα σας χρειάζεται 1 με 2 γραμμάρια αλάτι την ημέρα για να λειτουργήσει. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την παρακολούθηση της πρόσληψης αλατιού σε αυτό το άρθρο.

Η συνιστώμενη μέγιστη ημερήσια πρόσληψη αλατιού για υγιείς ενήλικες είναι περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού. Και ενώ το σώμα σας χρειάζεται λίγο αλάτι για να λειτουργήσει, μπορείτε εύκολα να το πάρετε από φρέσκα τρόφιμα όπως φρούτα και λαχανικά.

Είναι κακό για εσάς το πολύ αλάτι;

Το πολύ αλάτι μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού. Η κατανάλωση πολύ αλατιού είναι ανθυγιεινή τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους ενήλικες. Τα παιδιά  μπορεί να αναπτύξουν υψηλότερη αρτηριακή πίεση και αυτό μπορεί να συνεχιστεί και στην ενήλικη ζωή, όπου αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού.

Συμβουλές για να μειώσετε το αλάτι

Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα των προϊόντων. Ο απλούστερος τρόπος για να υπολογίσετε πόσο αλάτι καταναλώνετε είναι να ελέγχετε την ετικέτα των τροφίμων, ιδιαίτερα τον πίνακα πληροφοριών διατροφής στη συσκευασία.

Προσπαθήστε να περιορίσετε την κατανάλωση εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων. Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα γλυκά και αλμυρά σνακ, τα πατατάκια, τα προπαρασκευασμένα γεύματα, οι σούπες και το γρήγορο φαγητό είναι συχνά πλούσια σε αλάτι, ζάχαρη και λίπος. Όπου είναι δυνατόν, προτιμήστε ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Σταματήστε να προσθέτετε αλάτι στο φαγητό σας στο τραπέζι. Διώξτε την αλατιέρα από το οικογενειακό σας τραπέζι. Δοκιμάστε το φαγητό σας πριν το αλατοπιπερώσετε και αν χρειάζεται κάτι παραπάνω, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο πιπέρι, μπαχαρικά ή φρέσκα βότανα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μοναδικά οφέλη που σου δίνει το νερό καρύδας

Her News

Χυμός ροδιού: Tα μαγικά οφέλη για τον οργανισμό σου

Her News

Πώς μπορώ να ξεγελάσω την πείνα μου; 4 tips για υγιεινή διατροφή

Her News