HerNews.gr
Health

Χυμός ροδιού: Tα μαγικά οφέλη για τον οργανισμό σου

Ο χυμός ροδιού έχει 75 θερμίδες και 16 γραμμάρια ζάχαρης σε μια μερίδα (½ φλιτζάνι). Υπάρχουν δύο μοναδικές ουσίες στα ρόδια που ευθύνονται για τα περισσότερα από τα οφέλη που προσφέρουν για την υγεία. 

Καταρχάς, τα αντιμικροβιακά συστατικά του χυμού ροδιού βοηθούν στην καταπολέμηση των μολύνσεων. Η παρουσία παθογόνων στο στόμα μειώνεται επίσης στα άτομα που πίνουν χυμό ροδιού τακτικά.
Ο χυμός Ροδιού είναι.. χρυσάφι!

Άλλη έρευνα έδειξε ότι τα φυτοχημικά των ροδιών επιβραδύνουν την ανάπτυξη διαφόρων τύπων καρκίνου του μαστού.
Περαιτέρω έρευνες υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση χυμού ροδιού μπορεί επίσης να επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη – όπως έδειξαν κλινικές μελέτες.

Επίσης, οι πολυφαινόλες των ροδιών μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της μνήμης και της γνωστικής λειτουργίας τους ηλικιωμένους.  Σύμφωνα με μελέτες οι πολυφαινόλες παρέχουν μακροχρόνια προστασία από τη δυσλειτουργία της μνήμης που προκαλείται από χειρουργικές επεμβάσεις αλλά και λόγω γήρατος.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες μελέτες ο χυμός ροδιού βελτίωσε σημαντικά τους δείκτες λεκτικής και οπτικής μνήμης.

Τέλος, μελέτες σε πειραματόζωα έδειξαν ότι μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου του Αλτσχάιμερ. 

Γενικά, η τακτική κατανάλωση χυμού ροδιού ενισχύει τους θύλακες των τριχών που με τη σειρά τους εμποδίζουν την πτώση των μαλλιών, δίνοντας έτσι στα μαλλιά μια υγιή και λαμπερή εμφάνιση. 

Νεότερα Άρθρα

Φράουλες: Γιατί να τις προσθέσεις στη διατροφή σου

Her News

Οι τροφές που θα δυναμώσουν την μνήμη σας

Her News

Bιταμίνες: Πότε πρέπει να τις λαμβάνετε ώστε να είναι αποτελεσματικές

HerNewskl