HerNews.gr
DECORNEWS

Σατέν vs μεταξωτά σεντόνια: Ποια είναι καλύτερα για τον ύπνο;

Αν θέλετε να αναβαθμίσετε τα σεντόνια σας, τόσο το μετάξι όσο και το σατέν φαίνονται πολύ πιο πολυτελή από το τυπικό βαμβάκι χάρη στη μεταξένια πιο λεία υφή τους. Αλλά, ενώ έχουν πολλές κοινές ιδιότητες, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές μεγάλες διαφορές μεταξύ του μεταξιού και του σατέν που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο κρεβάτι σας – και στον ύπνο σας – τις οποίες πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε την αλλαγή. 

Το βαμβάκι έχει το μονοπώλιο στα υλικά κλινοσκεπασμάτων για πάρα πολύ καιρό και ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το μυαλό μας στις άλλες δυνατότητες. Εάν θέλετε ένα κρεβάτι με αίσθηση ξενοδοχείου, η χρήση διαφορετικών υλικών είναι το κλειδί.

Για να μην αναφέρουμε ότι το κρεβάτι είναι το πιο σημαντικό και ιερό έπιπλο στο σπίτι, υπεύθυνο για τη διασφάλιση ενός ξεκούραστου ύπνου. Και φυσικά, η επιλογή των σωστών σεντονιών είναι ζωτικής σημασίας για αυτό. 

Για να ανακαλύψουμε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές μεταξύ μεταξωτών και σατέν σεντονιών, μιλήσαμε με μερικούς ειδικούς σε κλινοσκεπάσματα, οι οποίοι αποκάλυψαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός. Για να μάθετε ποιο να εισάγετε στη μοντέρνα κρεβατοκάμαρά σας , ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε. μπλε μεταξωτά σεντόνια

Ποια είναι τα οφέλη των μεταξωτών σεντονιών

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς καθώς υπόσχονται να είναι “ευεργετικές” με το δέρμα και τα μαλλιά. Υποτίθεται ότι μειώνουν το φριζάρισμα των μαλλιών σας και διατηρούν το πρόσωπό σας ενυδατωμένο και χωρίς ρυτίδες.

Ωστόσο, τα οφέλη του μεταξιού δεν περιορίζονται στην ομορφιά. Μπορεί επίσης να είναι μια λύση για όσους από εσάς χρειάζεστε κάποια βοήθεια για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας σας τη νύχτα. Αν κοιμάσαι ζεστά και ξυπνάς τη νύχτα με υπερθέρμανση, τότε το μετάξι είναι η τέλεια λύση για σένα. Το μετάξι είναι ένας φυσικός θερμορυθμιστής που σημαίνει ότι λειτουργεί για να διατηρεί το σώμα σας σε σταθερή θερμοκρασία, βοηθώντας σας να κοιμάστε καλύτερα.

Το μετάξι είναι επίσης υποαλλεργικό, καθιστώντας το ιδανικό για τα πιο ευαίσθητα δέρματα και είναι επίσης εξαιρετικά απορροφητικό. Αυτό το καθιστά το τέλειο υλικό κρεβατιού για το καλοκαίρι.

 Σε αντίθεση με το βαμβάκι ή το λινό, είναι επίσης εξαιρετικά απαλό και μεταξένιο που προσφέρει απαράμιλλη άνεση και πολύ πιο ακριβή αίσθηση. Σατέν σεντόνια

Τα σατέν σεντόνια είναι τόσο καλά όσο το μετάξι;

Τα μεταξωτά και σατέν σεντόνια μπορεί να μοιάζουν, αλλά υπάρχουν μερικές διακριτές διαφορές που πρέπει να σημειώσετε. Πρώτα είναι η εμφάνιση. Το σατέν έχει γυαλιστερή όψη αλλά είναι θαμπό από την άλλη πλευρά, κάτι που μπορεί να γίνει πρόβλημα αν ελπίζατε να κάνετε κάποιο έξυπνο στυλ κρεβατιού. 

Το σατέν είναι επίσης συνθετικό, που σημαίνει ότι δεν έχει μερικά από τα φυσικά οφέλη του μεταξιού. Το σατέν αναφέρεται στην πραγματικότητα στον τύπο της ύφανσης και όχι στο ύφασμα, καθώς μπορεί να κατασκευαστεί από διάφορα υλικά.

Αυτό σημαίνει ότι το φινίρισμα έχει λεία και γυαλιστερή επιφάνεια, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο αναπνεύσιμο όσο τα βαμβακερά ή λινά σεντόνια.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν έχουν τόσα οφέλη όπως το μετάξι. Ένα άλλο θέμα είναι το πλύσιμο. Παραδόξως, το σατέν απαιτεί πιο προσεκτικό πλύσιμο από το μετάξι, καθώς δεν μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο, επομένως θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για στεγνό καθάρισμα!  

Τελικό takeaway

Είναι σαφές ότι τόσο τα μεταξωτά όσο και τα σατέν σεντόνια είναι ιδανικά για την εκτέλεση πολυτελών ιδεών κρεβατοκάμαρας , αλλά το μετάξι προσφέρει πολύ περισσότερα οφέλη όταν πρόκειται για γενική υγεία και ευεξία. Εάν η αισθητική είναι το μόνο που ψάχνετε, τότε τα σατέν σεντόνια μπορεί να είναι τα κατάλληλα, αλλά όταν εμπλέκονται καλύτερος ύπνος, πιο δυνατά μαλλιά και λαμπερό δέρμα, πιστεύουμε ότι σίγουρα πληρούν τις προϋποθέσεις τα μεταξωτά σεντόνια. 

Ο σωστός τρόπος που πρέπει να τοποθετείται ένα κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

VipArt: Αναζωογονήστε το σπίτι σας με ανοιξιάτικους καμβάδες στα πιο εντυπωσιακά σχέδια

HerNews ka

Φενγκ Σούι: Τι αλλαγές θα κάνετε στο υπνοδωμάτιο σας

Her News b

3 κοινά λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε τα παράθυρα

Her News