HerNews.gr
Διεθνή

Τουρκία: Ανακαλύφθηκε γιγαντιαίο άγαλμα 11.000 ετών ενός άνδρα που κρατούσε τα γεννητικά του όργανα

Στην Τουρκία, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα αρχαίο άγαλμα ηλικίας σχεδόν έντεκα χιλιάδων ετών το οποίο δείχνει έναν άνδρα να κρατάει τα γεννητικά του όργανα.

Βρήκαν επίσης ένα άγαλμα αγριογούρουνου σε φυσικό μέγεθος. Αυτά τα αγάλματα βρέθηκαν στο Gobekli Tepe και στο Karahan Tepe, δύο από τους παλαιότερους ναούς του κόσμου.

Το άγαλμα αγριόχοιρου, φτιαγμένο από ασβεστόλιθο, βρέθηκε στο Gobekli Tepe. Χρονολογείται μεταξύ 8700 π.Χ. και 8200 π.Χ.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν κόκκινο, μαύρο και άσπρο χρώμα στην επιφάνεια του γλυπτού, υποδεικνύοντας ότι κάποτε ήταν ζωγραφισμένο. 

Ανακάλυψαν το γιγάντιο άγαλμα του άνδρα που κρατούσε τα γεννητικά του όργανα στο Karahan Tepe της Τουρκίας, περίπου 22 μίλια από το Gobekli Tepe.Βρέθηκε άγαλμα κάπρου στην Τουρκία

Ο Benjamin Arbuckle, καθηγητής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill, ο οποίος δεν ήταν μέρος της ανασκαφής, είπε ότι αυτές οι ανακαλύψεις είναι εκπληκτικές και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τις πρώιμες προ-γεωργικές κοινότητες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ένα μικρό γλυπτό γύπα κοντά στο Karahan Tepe. Δεν έχουν διευκρινίσει την ακριβή ηλικία των αγαλμάτων που βρέθηκαν πρόσφατα, αλλά η ίδια η τοποθεσία είναι περίπου έντεκα χιλιάδων ετών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Rihanna: Αστυνομικοί στο σπίτι της για να απο απομακρύνουν άγνωστο άνδρα που… ήθελε να της κάνει πρόταση γάμου

HerNews ka

Συγκλονιστικές στιγμές: H ΕΜΑΚ έβγαλε ζωντανή 20χρονη μέσα από τα συντρίμμια στην Τουρκία

Her News

Qatar gate: Στραμμένα τα βλέμματα όλων στο δικαστήριο όπου μεταφέρθηκε η Εύα Καϊλή

HerNews ka