HerNews.gr
Διεθνή

Qatar gate: Στραμμένα τα βλέμματα όλων στο δικαστήριο όπου μεταφέρθηκε η Εύα Καϊλή

Δεκάδες είναι οι δημοσιογράφοι που έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια στις Βρυξέλλες προκειμένου να μάθουν αν θα προφυλακιστεί η Εύα Καϊλή, καθώς και οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία που δείχνει πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για το «Qatar gate», αλλά και για την ίδια την Εύα Καϊλή.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης για το αν η καθαιρεθείσα αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα προφυλακιστεί.

Όλη η διαδικασία

Το δικαστικό συμβούλιο συνεδριάζει από νωρίς το πρωί για όλους τους εμπλεκομένους. Η σειρά που κάθε ανακριτής παρουσιάζει την υπόθεσή του δεν είναι κάτι που το ξέρει κανείς. Οι συνεδριάσεις κρατούν έως τις 2.00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Πρόκειται για μια καθημερινή ρουτίνα του δικαστηρίου και αυτό σημαίνει ότι η απόφαση μπορεί να βγει και το απόγευμα, ανάλογα με το ποιος δικαστής την έχει αναλάβει.

Ο δικαστής είναι αυτός που αποφασίζει και ο ανακριτής παρουσιάζει τον φάκελό του. Μια ποινική δίκη είναι ανάμεσα στο κράτος και τους κατηγορουμένους. Ο κατήγορος θα παρουσιάσει στον δικαστή την υπόθεση, θα του δείξει τα έγγραφα και θα υπάρχει και ένας ηλεκτρονικός φάκελος στη διάθεση των συνηγόρων.

Στη συνέχεια, θα λάβει τον λόγο ο εισαγγελέας, που θα προτείνει την προφυλάκιση ή μη κάποιων ή όλων, ενώ ο δικαστής έχει δικαίωμα να κάνει ερωτήσεις στους κατηγορουμένους.

Στη συνέχεια, αγορεύουν οι συνήγοροι και μετά το δικαστήριο αποσύρεται για να πάρει την απόφασή του.

Αν υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ενοχής, και επειδή είναι δικαστικό συμβούλιο, για να αποφασιστεί η προφυλάκιση πρέπει να συντρέχουν οι εξής λόγοι: να θεωρείται ο κατηγορούμενος επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, να υπάρχει κίνδυνος για την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων, να υπάρχει κίνδυνος φυγής και τέλος να θεωρείται ότι μπορεί να εμποδίσει την έρευνα και να εξαφανιστούν αποδεικτικά στοιχεία. Η απόφαση αναμένεται το απόγευμα.

Το γεγονός πάντως ότι η κ. Εύα Καϊλή είναι μητέρα αποτελεί ένα επιχείρημα που, αν χρησιμοποιηθεί από τους δικηγόρους της, θεωρείται σημαντικό.

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Στη φυλακή βρίσκεται ο πρώην της, που εισέβαλε στο γάμο της

Her News

Κολομβία: Σώα & ασφαλή τα 4 αδέρφια που είχαν χαθεί στον Αμαζόνιο

HerNews ka

Θα σε κάνει να δακρύσεις: Έτσι αντέδρασε ένα κοριτσάκι όταν έμαθε πως θα υιοθετηθεί – VIDEO

Her News