HerNews.gr
Διεθνή

«Έφυγε» από τη ζωή ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου σε ηλικία 31 ετών

Ο Μπόμπι, ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών στην Πορτογαλία, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες τη Δευτέρα.

Ένας καθαρόαιμος Rafeiro Alentejano που πέρασε όλη του τη ζωή σε ένα χωριό στην κεντρική Πορτογαλία, έζησε 31 χρόνια και 165 ημέρες, σπάζοντας ένα ρεκόρ που κατείχε από το 1939 ένας Αυστραλός cattle-dog  που πέθανε σε ηλικία 29 ετών και πέντε μηνών.

 «Χτες το βράδυ, ο Μπόμπι άνοιξε τα φτερά του για πέταξε για τον ουρανό. Παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε σε ηλικία κάθε σκύλο στον κόσμο, οι 11.478 ημέρες του στη Γη ποτέ δεν ήταν αρκετές για όλους αυτούς που τον αγαπούσαν. Καλή τύχη Μπόμπι… Δίδαξες στον κόσμο όλα όσα ήταν γραφτό να διδάξεις», έγραψε η κτηνίατρός του.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους ανακηρύχθηκε ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο.

Η ράτσα του Μπόμπι, η οποία παραδοσιακά χρησιμοποιείται ως τσοπανόσκυλο, έχει συνήθως προσδόκιμο ζωής από 12 έως 14 χρόνια.

Ο ιδιοκτήτης του Leonel Costa απέδωσε τη μακροζωία του σε διάφορους παράγοντες, όπως το να ζει ειρηνικά στην ύπαιθρο, να μην είναι ποτέ αλυσοδεμένος ή να κρατείται με λουρί και να τρώει πάντα «ανθρώπινη τροφή».

Την εποχή που γεννήθηκε ο Μπόμπι, η οικογένεια του Costa είχε πολλά ζώα και λίγα χρήματα, έτσι ο πατέρας του, κυνηγός, έθαβε γενικά τα νεογέννητα κουτάβια αντί να τα κρατήσει.

Αλλά ο Μπόμπι κρύφτηκε ανάμεσα σε ένα σωρό από καυσόξυλα. Ο Leonel Costa και τα αδέρφια του τον βρήκαν λίγες μέρες αργότερα και τον κράτησαν μυστικό μέχρι να ανοίξει τα μάτια του το κουτάβι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bobi (@bobiportugal)

«Ξέραμε ότι όταν άνοιξε τα μάτια του, οι γονείς μου δεν θα μπορούσαν να τον θάψουν», είπε ο Costa στο Reuters νωρίτερα φέτος.

Πριν από το θάνατό του, ο Μπόμπι εξακολουθούσε να αγαπά τις βόλτες, αλλά είχε γίνει λιγότερο περιπετειώδης. Η γούνα του είχε αραιώσει, η όρασή του είχε χειροτερέψει και χρειαζόταν να ξεκουραστεί περισσότερο από ό,τι συνήθιζε.

Το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες περιέγραψε προηγουμένως την ιστορία του Μπόμπι ως «θαυματουργή» και είπε τη Δευτέρα ότι «θα του λείψει πολύ». Περισσότερα από 100 άτομα εμφανίστηκαν στο πάρτι των 31ων γενεθλίων του τον Μάιο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Lady Gaga: Απαγάγουν τα σκυλιά της και πυροβολούν το βοηθό της

Her News

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Έμπορος ναρκωτικών συνελήφθη για τον θάνατο του εγγονού του – Πέθανε από υπερβολική δόση

HerNews ka

Όταν ο Χάρι Στάιλς έφτυσε τον Κρις Παίν στο Φεστιβάλ Βενετίας

Her News b