HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να κάνετε τον καναπέ σας να φαίνεται αριστοκρατικός

Υπάρχει μια τέχνη στο να κάνεις έναν καναπέ να δείχνει αριστοκρατικός. Μια ευκαιρία για αγορά οικονομικής επιλογής μπορεί να φαίνεται δέκα φορές πιο ακριβή με το σωστό στυλ και ένα μεταχειρισμένο εύρημα μπορεί να ανανεωθεί σε μια στιγμή με μερικές εύκολες αναβαθμίσεις. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε ένα κομμάτι σχεδιαστή για να δημιουργήσετε έναν καναπέ που να φαίνεται πολυτελής.

Στην πραγματικότητα, η ανακαίνιση του καναπέ είναι μια ιδέα για το σαλόνι που μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στον συνολικό σας χώρο. Αν θέλετε το σαλόνι σας να φαίνεται και να είναι αριστοκρατικό, η αναβάθμιση του καναπέ σας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε – ορίστε πώς σας προτείνουν οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων να το κάνετε.

1. Επιλέξτε φυσικά υφάσματα

Λευκός λινός καναπές σε λευκό σαλόνι με ξύλινο τραπεζάκι

Εάν αγοράζετε έναν νέο καναπέ σαλονιού , η επιλογή του σωστού υλικού είναι αρκετά εύκολη, αλλά αν ψάχνετε τρόπους για να κάνετε τον υπάρχοντα καναπέ σας να δείχνει πιο αριστοκρατικός και έχετε τον προϋπολογισμό για να το κάνετε, η ανανέωση του υφάσματος του καναπέ είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε έναν υπαινιγμό πολυτέλειας χωρίς να το ανταλλάξετε για ένα νέο μοντέλο. Σε περίπτωση που προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε βελούδο για τον καναπέ, είναι πάντα καλύτερο να κάνετε αντίθεση με αυτό το υλικό χρησιμοποιώντας φυσικά υφάσματα για τα μαξιλάρια, κάνοντας έτσι το περιβάλλον πιο αρμονικό.

2. Προτιμήστε το πλούσιο βελούδο

Μαύρος βελούδινος καναπές σε ενιαίο σαλόνι-τραπεζαρία

Αυτό το υλικό είναι μια συντόμευση για αριστοκρατικούς εσωτερικούς χώρους. Για κάποιο λόγο προσφέρει πλούτο, βάθος και ομορφιά. Η επιλογή βελούδου για τον καναπέ, ειδικά όταν βυθίζεται σε αποχρώσεις κοσμημάτων, μπορεί να αλλάξει την αύρα ενός δωματίου σε καθαρή πολυτέλεια. 

3. Ανακατέψτε τα μαξιλάρια σας

Σκούρο μπλε βελούδινο καναπές με τετράγωνα και στρογγυλά μαξιλάρια μπροστά από ράφια από το δάπεδο μέχρι την οροφή

Για να επιτύχουμε μια αριστοκρατική εμφάνιση, θέλουμε να περιορίζουμε τα μαξιλάρια μας στο ελάχιστο και να δίνουμε έμφαση σε μια εκλεπτυσμένη χρωματική παλέτα, σχήμα και υφή. Παίρνουμε στοιχεία από τον χρωματικό τόνο της βάσης του υφάσματος και αντλούμε χρώματα που είναι λίγο πιο ανοιχτά και πιο σκούρα. Μόλις το κάνετε αυτό, προσθέστε αντίθετες υφές για να δώσετε στο στήσιμο περισσότερο οπτικό ενδιαφέρον: εάν έχετε έναν λινό καναπέ , για παράδειγμα, εισαγάγετε ένα ογκώδες πλεκτό μαξιλάρι.

4. Αποφύγετε όμως να χρησιμοποιήσετε πάρα πολλά

Λευκός καναπές σε λευκό σαλόνι

Ο καναπές σας πρέπει να μιλάει από μόνος του. Αν το γεμίσετε με πάρα πολλά μαξιλάρια, αρχίζει να αισθάνεται ακατάστατος. Ανάλογα με το μέγεθος του καναπέ, πέντε μαξιλάρια για οτιδήποτε 8 και λιγότερα, και μπορείτε να προσθέσετε ένα ή δύο ακόμη αν έχετε κάτι μεγαλύτερο. Για μια πιο πολυτελή αίσθηση, προσθέστε μαξιλάρια σε αντίθεση με έναν τόνο μοτίβων.

5. Πειραματιστείτε με το σχήμα του μαξιλαριού

Καναπές σκουριάς με σχέδια σε μπορντό σαλόνι

Τέλος, στο μπροστινό μέρος του μαξιλαριού, μην φοβάστε να απομακρυνθείτε από τα κανονικά τετράγωνα και ορθογώνια μαξιλάρια σας: τα καλλίγραμμα σχέδια είναι εντυπωσιακά. 

6. Τοποθετήστε έντεχνα ένα ριχτάρι

Ζεστός γκρι γωνιακός καναπές με ριχτάρι καφέ προβάτου ντυμένο σε ξαπλώστρα

Φυσικά, ένα ριχτάρι μπορεί να προσθέσει την απαιτούμενη κατηγορία σε έναν καναπέ μέσα από πλούσια, απαλά υλικά και χρώματα έμφασης. Η ρίψη διαγώνια από μια γωνία αποπνέει μια χαλαρή αλλά κομψή ατμόσφαιρα. Αγκαλιάζοντας τα υφάσματα όπως το κασμίρ ή τα λεπτομερή μοτίβα από μαλλί με διακριτικά κρόσσια τονίζουν ότι η κομψότητα βρίσκεται συχνά στις λεπτομέρειες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι ειδικοί του Φενγκ Σούι προτείνουν να αποφύγετε αυτό το λάθος για να κοιμάστε καλύτερα

HerNews ka

Βότανα: Θεραπευτικές ιδιότητες ή διακόσμηση;

Her News

Σφουγγάρισμα με ζεστό ή κρύο νερό: Τι λένε οι επιστήμονες

HerNews ka