HerNews.gr
DECORNEWS

Οι ειδικοί του Φενγκ Σούι προτείνουν να αποφύγετε αυτό το λάθος για να κοιμάστε καλύτερα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαμορφώσετε ένα κρεβάτι – συμμετρικά τοποθετημένο, σε μια γωνία, κρυμμένο κάτω από ένα παράθυρο – όπου κι αν πάει, θα πρέπει να κάνει τον χώρο σας να αισθάνεται άνετος και σαν ζεν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Φενγκ Σούι, ωστόσο, υπάρχει μια τοποθέτηση που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ήσυχο υπνοδωμάτιο που ευνοεί τον καλό ύπνο. 

Το Φενγκ Σούι είναι μια αρχαία κινεζική πρακτική που έχει να κάνει με τη δημιουργία αρμονίας στα σπίτια μας και πουθενά δεν είναι πιο σημαντικό από το υπνοδωμάτιο. 

ιδέες κρεβατοκάμαρας φενγκ σούι

Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν, αυτή η τέχνη αιώνων έχει αρκετούς κανόνες σχετικά με την τοποθέτηση επίπλων κρεβατοκάμαρας, από την αποφυγή τοποθέτησης του κρεβατιού σας κάτω από ένα παράθυρο έως την απομάκρυνση από καθρέφτες. 

Ωστόσο, υπάρχει κάτι για το οποίο όλοι οι ειδικοί του Φενγκ Σούι προειδοποιούν κατηγορηματικά και θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον διαταραγμένο ύπνο σας τη νύχτα. 

Εάν θέλετε το  μοντέρνο υπνοδωμάτιό σας  να προάγει τον ήρεμο ύπνο και τη θετική ενέργεια, εδώ είναι η πιο σημαντική τοποθέτηση κρεβατιού που πρέπει να αποφύγετε.

Ποια είναι λοιπόν αυτή η τρομερή στάση κρεβατιού για την οποία μιλάμε;

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, η χειρότερη θέση για ένα κρεβάτι είναι όταν τοποθετείται ακριβώς στην ίδια ευθεία με την πόρτα της εισόδου του δωματίου. Αυτή η ρύθμιση πιστεύεται ότι είναι ανεπιθύμητη επειδή παρέχει ένα άμεσο κανάλι για ενέργεια, ή chi, για να εισχωρήσει βιαστικά και να διαταράξει την ηρεμία της περιοχής ύπνου, καθώς και ότι στερείται γείωσης και σταθερότητας που έχει ως αποτέλεσμα διαταραγμένο ύπνο και διέγερση.

Δεδομένου ότι μερικές φορές περιοριζόμαστε από το μέγεθος του δωματίου ή τα εντοιχισμένα έπιπλα, η τοποθέτηση ενός κρεβατιού με θέα στην πόρτα είναι στην πραγματικότητα πιο συνηθισμένη από ό,τι νομίζετε

Ωστόσο, όταν πρόκειται για το Φενγκ Σούι της κρεβατοκάμαρας , είναι καλύτερο να αφήσετε τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά όπως η πόρτα και τα παράθυρά σας να υπαγορεύουν την υπόλοιπη τοποθέτηση των επίπλων σας. Αυτό συμβαίνει επειδή και τα δύο λειτουργούν ως σημείο εισόδου για τη ροή του chi σε ένα δωμάτιο. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι το κρεβάτι σας δεν μπορεί να κοιτάξει καθόλου προς την πόρτα, απλώς όχι ακριβώς απέναντι. Στην πραγματικότητα, αν αναρωτιέστε αν το κρεβάτι σας πρέπει να βλέπει προς την πόρτα , τεχνικά θα έπρεπε.

ένα μικρό υπνοδωμάτιο με ένα κρεβάτι μπροστά στο παράθυρο

Ποιες άλλες τοποθετήσεις κρεβατιών πρέπει να αποφεύγονται;

Υπάρχουν πολλά άλλα που το Φενγκ Σούι συνιστά να αποφεύγετε. Το πρώτο είναι να τοποθετήσεις το κρεβάτι σε περιορισμένο χώρο. Αυτή η διάταξη μπορεί να διαταράξει τη ροή ενέργειας ή τσι γύρω από το κρεβάτι, ενώ η τοποθέτηση του κρεβατιού όπου υπάρχει άφθονος χώρος και στις δύο πλευρές εξασφαλίζει μια ισορροπημένη και αρμονική ροή ενέργειας.

Εκτός από αυτό, το Φενγκ Σούι συμβουλεύει να μην βάζετε ένα κρεβάτι κάτω από ένα παράθυρο (το οποίο πάλι καταλήγει στη ροή του τσι) και να τοποθετείτε ένα κρεβάτι κοντά σε μια πόρτα του μπάνιου (που μπορεί να επηρεάσει την αίσθηση γαλήνης και ιδιωτικότητας). 

Όλα αυτά που αναφέρθηκαν, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το Φενγκ Σούι πρέπει να ερμηνεύεται μόνο ως κατευθυντήριες αρχές. Συχνά παλεύουμε με τη διάταξη των δωματίων λόγω των υπαρχόντων τοίχων, πορτών και παραθύρων, οπότε όταν τοποθετούμε το κρεβάτι μας (ή οποιοδήποτε έπιπλο) είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

3 viral κόλπα για το δίπλωμα της χαρτοπετσέτας που θα σας «λύσουν» τα χέρια

HerNews ka

Σπίτι: Οι ιδανικές αποχρώσεις για κάθε δωμάτιο

Her News b

Πόσα πιάτα χρειάζεστε πραγματικά; Βρήκαμε το μυστικό για μια καλά επιμελημένη κουζίνα χωρίς ακαταστασία

HerNews ka