HerNews.gr
DECORNEWS

5 πράγματα στο σπίτι σας που δεν πρέπει ποτέ να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα

Οι ηλεκτρικές σκούπες μπορεί να φαίνονται μαγικές, αλλά δεν είναι σχεδιασμένες για να τα κάνουν όλα. Οι περισσότερες τυπικές ηλεκτρικές σκούπες υπερτερούν στον καθαρισμό της καθημερινής βρομιάς, συμπεριλαμβανομένης της σκόνης, των ιστών αράχνης και των ψίχουλων, αλλά παλεύουν ενάντια σε μεγαλύτερα προβλήματα που θα μπορούσαν να φράξουν την κρίσιμη εσωτερική λειτουργία τους.

Εάν σπάσετε ένα συμπαγές ρουζ, θα  μπείτε στον πειρασμό να ανοίξετε τη σκούπα για να αναρροφήσετε γρήγορα τα μικρά ροζ θραύσματα. Ή όταν ρίχνετε ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού. Μην το κάνεις.

Υπάρχει τρόπος να καθαρίσετε αυτά τα χάλια, αλλά δεν είναι η ηλεκτρική σκούπα σας. Ακολουθούν 5 φορές που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τα οικιακά αντικείμενα – και τι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αντ ‘αυτού.

Είμαι άντρας παλαιάς κοπής, δεν σκουπίζω και δεν σφουγγαρίζω

Υγρά ή υγρές ουσίες

Είτε χύσατε ένα κουτί γάλα είτε ανακαλύψατε ένα σωλήνα που έχει διαρροή, αντισταθείτε στην επιθυμία να προσπαθήσετε να αναρροφήσετε το χάος με ηλεκτρική σκούπα. Η απορρόφηση χυμού, νερού ή γάλακτος μπορεί να βλάψει τον κινητήρα αναρρόφησης και να δημιουργήσει ηλεκτρικούς κινδύνους.

Εύθραυστα ή ευαίσθητα αντικείμενα

Την επόμενη φορά που ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι θα πέσει από το δέντρο και θα θρυμματιστεί σε χίλια κομμάτια, μην πιάσετε τη σκούπα. Αντικείμενα όπως γυάλινα σκεύη ή ευαίσθητα στολίδια δεν πρέπει να καθαρίζονται χρησιμοποιώντας την ισχυρή αναρρόφηση μιας ηλεκτρικής σκούπας. 

Αντ ‘αυτού, πιάστε μια σκούπα χειρός και ένα σκουπιδοτενεκέ για να μαζέψετε τα κομμάτια, ανοίγοντας την σκούπα όταν δεν μπορείτε να δείτε άλλα ορατά θραύσματα.

Λεπτές πούδρες

Οι σπασμένες πούδρες δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα, παρόλο που μπορεί να φαίνεται η πιο εύκολη λύση. Οι λεπτές σκόνες όπως το αλεύρι, η μαγειρική σόδα ή η βρεφική σκόνη μπορούν να φράξουν τα φίλτρα της ηλεκτρικής σκούπας και να μειώσουν την ισχύ αναρρόφησής της. Αυτές οι λεπτές ουσίες καθαρίζονται πιο αποτελεσματικά με μια σκούπα χειρός ή ένα δοχείο συλλογής απορριμμάτων.

Whole Bean vs Ground Coffee: Is the Debate Over? – Bailies Coffee Roasters

Κόκκοι καφέ

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να βάζετε τα κατακάθια του καφέ στο νεροχύτη γιατί μπορεί να φράξουν τους σωλήνες, αλλά ξέρατε ότι δεν πρέπει επίσης να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα το κατακάθι του καφέ; Ακριβώς όπως με τα υδραυλικά σας, τα κατακάθια καφέ μπορούν να φράξουν τους εσωτερικούς σωλήνες, τα φίλτρα και τους σωλήνες της σκούπας. Και πάλι, χρησιμοποιήστε τη σκούπα χειρός και το σκουπιδοτενεκέ για κόκκους καφέ.

Μικρά Αντικείμενα

Εάν καθαρίζετε στην αίθουσα παιχνιδιών, στο γραφείο ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο όπου μπορεί να υπάρχουν μικρά αντικείμενα που κρύβονται στο χαλί ή κάτω από τα έπιπλα, κάντε ένα σκούπισμα πριν σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα. Δεν θέλετε να σκουπίζετε άθελά σας με ηλεκτρική σκούπα μικρά αντικείμενα που θα μπορούσαν είτε να είναι πολύτιμα (όπως κοσμήματα).Ο πιο απίθανος τρόπος για να φτιάξεις τα σπασμένα καλλυντικά (VIDEO) -  PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Μακιγιάζ

Εάν έχετε σκουπίσει ποτέ μια σπασμένη σκιά ματιών, πιθανότατα έχετε ήδη μάθει αυτό το μάθημα. Το μακιγιάζ δεν πρέπει ποτέ να σκουπίζεται με ηλεκτρική σκούπα γιατί η χρωματισμένη πούδρα του θα απλωθεί γρήγορα, αφήνοντας ένα ίχνος χρώματος οπουδήποτε σκουπίζετε στη συνέχεια. Δοκιμάστε μια σκούπα χειρός και ένα ξεσκονιστήρι και μετά σκουπίστε τα υπόλοιπα με ένα πανί και οικιακό καθαριστικό. Τρίψτε τη σκούπα μετά για να αφαιρέσετε όλη τη χρωστική ουσία.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αυτό είναι το πιο άνετο ύφασμα για τον καναπέ σας

HerNews ka

Φυτά που αγαπούν τη θάλασσα

Her News

Μετακόμιση: Πώς να κρατήσεις ό,τι χρειάζεσαι και να το μεταφέρεις με ασφάλεια

HerNews ka