HerNews.gr
DECORNEWS

Μετακόμιση: Πώς να κρατήσεις ό,τι χρειάζεσαι και να το μεταφέρεις με ασφάλεια

Είσαι έτοιμη για μια καινούργια αρχή και το νέο σου σπίτι είναι εκεί και σε περιμένει να το γεμίσεις με όμορφες στιγμές και όνειρα. Το τέλειο σκηνικό, όπως είναι αναμενόμενο, χαλάει η διαδικασία της μετακόμισης, η οποία μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δύσκολη. Χρειάζεται όμως να το πάρεις απόφαση και να κάνεις όλα εκείνα τα βήματα που θα σε φέρουν πιο κοντά στο νέο κεφάλαιο της ζωής σου.

Πώς μπορείς λοιπόν να κρατήσεις όλα όσα χρειάζεσαι και να τα μεταφέρεις με ασφάλεια στο καινούργιο σου σπιτικό; Στα αναλύουμε όλα παρακάτω. Ας ξεκινήσουμε!

Δώσε προσοχή στις συσκευές
Πριν αρχίσεις το συνολικό πακετάρισμα, είναι σημαντικό να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές. Αποσύνδεσε λοιπόν τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα και κάθε λογής ογκώδη μηχανήματα και αμπάλαρέ τα με μεγάλη λεπτομέρεια. Σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις χάρτινα καλύμματα μετακόμισης, τα οποία θα εμποδίσουν τις φθορές κατά τη μεταφορά.
Πρόσεξε όμως! Κατά πάσα πιθανότητα η προετοιμασία θα σου πάρει μέρες.

Είναι λοιπόν σημαντικό να αφήσεις το ψυγείο στην πρίζα, ώστε να μπορείς να κινείσαι άνετα τις μέρες που θα πακετάρεις. Τέλος, είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι θα χρειαστεί να ζητήσεις βοήθεια, καθώς οι συσκευές είναι μεγάλες και απαιτούν σίγουρα πολλά χέρια.Κάνε εκκαθάριση
Όλες οι νέες αρχές απαιτούν να αφήσεις κάποια κομμάτια του παρελθόντος πίσω και αυτό μερικές φορές είναι και το πιο ωραίο κομμάτι της εκκαθάρισης. Βρες λοιπόν τι δε σου ταιριάζει και κάνε χώρο για καινούργια πράγματα, υλικά και μη. Φρόντισε να ξεκαθαρίσεις τα ρούχα σου και μπορείς να δωρίσεις αυτά που έχεις χρόνια να φορέσεις, ειδικά αν είναι σε καλή κατάσταση. Κάνε το ίδια και με τα υπόλοιπα πράγματα του σπιτιού και άδειασε σε μεγάλο βαθμό τα δωμάτια.

Μία καλή ιδέα είναι να πουλήσεις ό,τι δε χρειάζεσαι πια και ίσως και να βγάλεις ένα σημαντικό ποσό από την όλη βαρετή διαδικασία. Αν πάλι ανακαλύψεις κατεστραμμένα αντικείμενα, μην τα πετάξεις απλά. Μπορείς να τσεκάρεις ποια από αυτά μπορείς να ανακυκλώσεις και στη συνέχεια να βάλεις κι εσύ το λιθαράκι σου στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.

“Λύσε” τα μεγάλα έπιπλα

Είμαστε σίγουροι ότι τα έπιπλα καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του σπιτιού σου και ήρθε η ώρα να τα αποσυναρμολογήσεις για να τα μεταφέρεις με ασφάλεια. Αν πάλι η κατασκευή τους δε στο επιτρέπει, φρόντισε απλά να κάνεις τη διαδικασία μεταφοράς όσο πιο ομαλά γίνεται. Και στις δύο περιπτώσεις τύλιξέ τα με ζελατίνα μεταφοράς και κάλυψε με χοντρό χαρτόνι τις γωνίες τους. Τέλος, χρησιμοποίησε μόνο χαρτοταινία και όχι μια πιο ισχυρή ταινία, καθώς με αυτόν τον τρόπο μειώνεις τις πιθανότητες να μείνουν σημάδια κόλλας πάνω στα αγαπημένα σου έπιπλα.

Στην περίπτωση δε που η διαδικασία σου φαίνεται βουνό, μπορείς να απευθυνθείς στην εταιρεία που έχει αναλάβει τη μετακόμιση και να σου προσθέσουν στην τιμή την έξτρα υπηρεσία αποσυναρμολόγησης.Προμηθεύσου μεγάλες κούτες

Σε αυτό το σημείο έχεις ξεμπερδέψει από τα μεγάλα αντικείμενα, όπως είναι τα έπιπλα και οι ηλεκτρικές συσκευές, και έφτασε η στιγμή να πακετάρεις τα υπόλοιπα πράγματα. Αγόρασε λοιπόν κούτες μετακόμισης σε διάφορα μεγέθη και ειδικές ετικέτες που θα περιγράφουν τι βρίσκεται μέσα στο κάθε κουτί.
Μία καλή ιδέα είναι να προετοιμάσεις μία βαλίτσα πρώτης ανάγκης, στην οποία θα έχεις όλα τα απαραίτητα για τις πρώτες μέρες στο νέο σου σπίτι. Πιτζάμες, οδοντόβουρτσα, σαμπουάν, παντόφλες κ.α. είναι κάποια από τα κομμάτια που δε θέλεις να ψάχνεις μέσα στις άπειρες κούτες.

Πακέταρε ανά δωμάτιο

Αφού λοιπόν προμηθευτείς τις κούτες, σου προτείνουμε να κάνεις ένα μεθοδικό και έξυπνο πλάνο πακεταρίσματος. Ξεκίνησε ανά δωμάτιο και αποθήκευσε τα αντικείμενα ανά είδος. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις ευκολότερη τη διαδικασία ξεπακεταρίσματος και θα γλιτώσεις σημαντικό χρόνο. Τέλος, είναι αναγκαίο να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα γυαλικά, όπως είναι τα πιάτα, τα ποτήρια και τα λοιπά σκεύη, και να βάλεις σήμανση με “εύθραυστο” στις κούτες που τα
τοποθετείς.

Αν έφτασες μέχρι εδώ, μόλις είδες κάποια χρήσιμα tips για το πώς μπορείς να πετύχεις μία εύκολη μετακόμιση. Ακολούθησε τις συμβουλές μας και καλωσόρισε με χαρά τη νέα σου ζωή. Από εμάς, καλή αρχή!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπορώ να βάψω τους τοίχους του σπιτιού μου μόνη μου;

Her News b

4 ονειρικά παιδικά δωμάτια διάσημων Ελληνίδων μαμάδων

Her News

Το super γρήγορο DIY hack που θα κάνει το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας να δείχνει αμέσως πιο ψηλό

HerNews ka