HerNews.gr
Μόδα

Τα καλσόν στο χρώμα του ποδιού κάνουν μεγάλη επιστροφή!

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι πιο αμφισβητήσιμες τάσεις συνεχώς επαναξιολογούνται και ανακτώνται, όπου επικαιροποιούμε πράγματα που πιστεύαμε ότι ήταν λίγο ξεπερασμένα, για να μην πούμε ειλικρινά ξεπερασμένα. Μερικές φορές είναι τόσο άσχημο που γίνεται όμορφο.

Με την προϋπόθεση, φυσικά, να έχετε τη σωστή στάση. Ισχύει όμως αυτός ο κανόνας και για τα καλσόν στο χρώμα του ποδιού; Λίγα αξεσουάρ είναι τόσο διχαστικά όσο αυτό, παρόλο που κάποτε ήταν βασικό στοιχείο της γυναικείας γκαρνταρόμπας.

Θα έχετε καταλάβει ότι δεν μιλάμε για οπάκ καλσόν, καθώς είναι απαραίτητο για να κρατάμε τα πόδια μας ζεστά όλο τον χειμώνα. Μιλάμε για τα καλσόν, “bare skin effect”.

La collection automnehiver 20232024 de Miuccia Prada plaide de manière convaincante pour le retour des collants couleur...

Οι πασαρέλες ανακοίνωσαν την επιστροφή του καλσόν στο χρώμα του ποδιού

Πριν από μερικές σεζόν, τα μοντέλα στο lookbook του φθινοπώρου 2022 του The Row φορούσαν όλα nude κολάν. Αυτό μάλλον ήταν ένα νεύμα προς τον Martin Margiela , ο οποίος είχε τη συνήθεια να βάζει κάλτσες στο πρόσωπο, ή ακόμα και σε ολόκληρο το σώμα, των μοντέλων του κατά τη διάρκεια των επιδείξεων του.

 Στη συνέχεια, η Miuccia Prada , η βασίλισσα των ανατρεπτικών αντιλήψεων της θηλυκότητας, παρουσίασε τη συλλογή της για το φθινόπωρο-χειμώνα 2023 για τη Miu Miu , όπου τα καλσόν με εφέ γυμνού δέρματος ήταν στο επίκεντρο, τραβηγμένα ψηλά στη μέση και συνδυασμένα με φούστες με χαμηλή μέση. Αν κάποιος μπορούσε να τα κάνει πάλι cool, ήταν αυτή.

Ένα κοντινό πλάνο μιας από τις καλύτερες στιγμές μόδας του σόου.

Το αστείο είναι ότι υπήρχε μια εποχή που το καλσόν ήταν σύμβολο ελευθερίας. Όταν οι γυναίκες άρχισαν να σηκώνουν τα “μανίκια” τους τον 20ο αιώνα , δεν ήταν χωρίς τη διαβεβαίωση ότι ένα ζευγάρι νάιλον κάλτσες που φορούσαν από κάτω θα διατηρούσε τη σεμνότητά τους.

Αν και τα flappers τη δεκαετία του 1920 έδειχναν τα πόδια τους ή επέλεγαν διχτυωτές κάλτσες, οι περισσότερες γυναίκες προτιμούσαν τις κλασικές κάλτσες. Ακόμη και η μίνι φούστα, που πυροδότησε μια πραγματική επανάσταση τη δεκαετία του 1960, φορέθηκε με πολύχρωμα καλσόν με παιδική χροιά.

Στη δεκαετία του 1980, όταν περισσότερες γυναίκες από ποτέ έμπαιναν στο εργατικό δυναμικό, τα καλσόν λειτουργούσαν σχεδόν σαν φίλτρο, επιτρέποντάς τους να διατηρήσουν τη λάμψη της τελειότητας χωρίς να θυσιάσουν τη θηλυκότητά τους στον νέο τρόπο ζωής τους.

Το να μην φορούσε καλσόν ήταν ένας τρόπος για τον Άλι ΜακΜπιλ που έπαιζε η Κάλιστα Φλόκχαρτ να παρεκκλίνει από τα πρότυπα της εποχής.

Στην αυγή της δεκαετίας του 1990, τα καλσόν ήταν μια μακρινή ανάμνηση: τα βλέπαμε μόνο στις πρώτες κυρίες ή στα πόδια της Courtney Love.

Σήμερα, υπάρχουν δύο ομάδες ανθρώπων που εξακολουθούν να φοράνε καλσόν σε χρώμα του δέρματος: γυναίκες κάποιας ηλικίας, που τα είχαν συνηθίσει στα νιάτα τους και που θεωρούν πιο «αξιοπρεπές» για μια κυρία να φοράει καλσόν, και γυναίκες που εργάζονται σε ιδρύματα όπως τράπεζες, δικαστικές αίθουσες ή κυβερνητικά ιδρύματα. Η Kate Middleton , για παράδειγμα, σπάνια εκθέτει τα γυμνά της πόδια.

Luar printempst 2024

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Kim Kardashian: Ούτε μια, ούτε δυο αλλά… 130 τσάντες Balenciaga στη ντουλάπα της

HerNews ka

Moon boots: H απόλυτη τάση που έχουν λατρέψει όλα τα fashion icons στο εξωτερικό

Her News

Η νέα SS’21 συλλογή από την Pretty Ballerinas είναι υπέροχη!

Her News