HerNews.gr
Health

Τι να φάτε για πρωινό, σύμφωνα με έναν διατροφολόγο

Είναι όντως το πρωινό το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας; Και αν η απάντηση σε αυτό είναι ναι, τότε εκατομμύρια αναρωτιούνται τι να φάνε για πρωινό. Πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε ξεκινώντας τη μέρα τους με δημητριακά, τοστ, κουλούρια ή περιστασιακά κομμάτι μπέικον, αλλά οι ειδικοί τώρα προειδοποιούν να μην καταναλώνουμε αυτά τα είδη ζαχαρούχων, μη ραφιναρισμένων τροφίμων πρώτα. Ερευνήσαμε τι θα έπρεπε να τρώμε.

Είναι το πρωινό το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας;

Αυτή είναι μια ερώτηση που δεν έχει ουσιαστική απάντηση. Ενώ οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό γενικά τείνουν να είναι πιο υγιείς και όσοι το παραλείπουν συχνά διαπιστώνεται ότι έχουν κακής ποιότητας διατροφή και είναι πιο πιθανό να πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ορισμένα από αυτά τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να εξηγηθούν από το γεγονός ότι όσοι τρώνε πρωινό τείνουν να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές σε άλλες ώρες γευμάτων.

Για μερικούς, η έναρξη της ημέρας με ένα πρώιμο γεύμα τροφοδοτεί τις πρωινές τους δραστηριότητες και σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Άλλοι μπορεί να βρουν ότι λειτουργούν καλύτερα χωρίς αυτό. Δεν είναι μια κατάσταση που ταιριάζει σε όλους. Το να ακούς το σώμα σου είναι το κλειδί.

Τι να φάτε για πρωινό

Αν σας αρέσει να τρώτε πρωινό, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε τα σωστά είδη τροφών, γιατί τα λάθος μπορεί να σας προετοιμάσουν για μια ανθυγιεινή μέρα μπροστά σας. Ένα ισορροπημένο και υγιεινό πρωινό θα πρέπει ιδανικά να έχει συνδυασμό φυτικών ινών, καλών λιπαρών και πρωτεΐνης. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά συνεργάζονται για να επιβραδύνουν την απορρόφηση της ζάχαρης στην κυκλοφορία του αίματος, η οποία βοηθά στη διατήρηση της αίσθησης πληρότητας και παρέχει μια σταθερή απελευθέρωση ενέργειας.

Αποφύγετε τις πλούσιες σε υδατάνθρακες επιλογές, όπως τα δημητριακά και το τοστ, καθώς προκαλούν ταχείες αιχμές στα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης, που οδηγούν σε ένα τρενάκι με ενεργειακά υψηλά και χαμηλά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οτιδήποτε περιέχει επεξεργασμένα σάκχαρα ή απλούς υδατάνθρακες θα πρέπει να αποφεύγεται και να θυμάστε ότι η πλειονότητα αυτών των κουτιών δημητριακών που ισχυρίζονται ότι είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά έχουν στην πραγματικότητα λίστες συστατικών που λένε μια διαφορετική ιστορία: Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα.

Ένα καλό πρωινό μπορεί να περιλαμβάνει ομελέτες λαχανικών, ωμό (φυσικό και χωρίς ζάχαρη) γιαούρτι ή κεφίρ (και τα δύο είναι καλά για το έντερό σας) με ξηρούς καρπούς, σπόρους και μούρα ή τα κλασικά όπως το αβοκάντο, τα αυγά και/ή ο καπνιστός σολομός.

 Μπορεί να μην σας φαίνεται φυσικό για πρώτο πράγμα το πρωί, αλλά φορτώστε λαχανικά και αντικαταστήστε το κανονικό ψωμί με είδη ολικής αλέσεως, όπως  σίκαλη ή προζύμι. Τρώτε με αυτόν τον τρόπο και θα αποφύγετε τις συνεχείς διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και την αναπόφευκτη κατάρρευση της διάθεσης και της ενέργειας και την πείνα που ακολουθεί.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ποια αρώματα ελκύουν πάνω μας τα κουνούπια

Her News

Η οδοντόπαστα μπορεί να βοηθήσει στη μάχη κατά του Αλτσχάιμερ

Her News

Ο σωστός τρόπος να σκουπιζόμαστε ώστε να διατηρούμε πάντα καθαρή την…”πίσω πόρτα”

HerNews ka