HerNews.gr
Health

Ο σωστός τρόπος να σκουπιζόμαστε ώστε να διατηρούμε πάντα καθαρή την…”πίσω πόρτα”

Το σκούπισμα και το πλύσιμο του πισινού μπορεί να φαίνονται σαν να είναι βασικές ανθρώπινες δεξιότητες, αλλά στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα μπερδέψετε και να τα κάνετε λάθος. Κάτι που μπορεί να επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις.

Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να σκουπίζονται σε όρθια στάση, κάτι που δεν είναι καθόλου σωστό.

Πώς να σκουπίζομαι μετά την τουαλέτα

Υπάρχουν πολλοί κανόνες  που μπορείτε να παραβείτε, αλλά όσον αφορά  το σωστό σκούπισμα, ο κανόνας είναι ένας και απαράβατος: πρέπει να σκουπιζόμαστε από μπροστά προς τα πίσω.

Αν τυχόν τον παραβούμε, τα μικρόβια μπορεί να καταλήξουν σε λάθος σημείο, κι αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ευαίσθητη περιοχή – ειδικά στα κορίτσια, καθώς μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για ουρολοιμώξεις.

Tip για παιδιά: Βοηθήστε τα να θυμούνται πώς να σκουπίζονται με χαρτί υγείας λέγοντάς τους ότι, όπως δεν θα φορούσαν τα ρούχα τους ανάποδα, έτσι δεν πρέπει να σκουπίζονται και ανάποδα.

Ακόμη όταν στέκεστε, τα μάγουλά σας πιέζονται μεταξύ τους, εμποδίζοντας σας να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στον πρωκτό. Έτσι, οι περισσότεροι ειδικοί θα συμφωνήσουν ότι το να κάθεσαι είναι καλύτερο από το να στέκεσαι για να σκουπίσεις τον πισινό σου.

Το να μην σκουπίζετε σωστά τον πισινό σας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα – λοιμώξεις, αιμορροΐδες, κνησμό και δυσφορία. Στην πραγματικότητα, αν καθαρίσετε καλά το κάτω μέρος σας, θα σας γλιτώσει από πολλά προβλήματα.

Ο σωστός τρόπος να σκουπίζεστε

Το πρώτο βήμα για την κορυφαία καθαριότητα είναι η διατήρηση ενός καλά σκουπισμένου πισνού. Το σκούπισμα και το καθάρισμα πάνε χέρι-χέρι, κάτι που θα νομίζατε ότι γενικά μάθαμε μόλις αφήσαμε πίσω τις πάνες. 

Σκουπίστε απαλά και χρησιμοποιήστε επιπλέον χαρτί υγείας έως ότου το χαρτί είναι καθαρό και μην τρίβετε ποτέ το δέρμα γύρω από το περίνεο. Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε πίσω από την πλάτη σας, το να φτάνετε ανάμεσα στα πόδια σας από μπροστά είναι εντάξει, αρκεί να σκουπίζετε από μπροστά προς τα πίσω. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υγρά μαντηλάκια.

Αν εξακολουθείτε να σκουπίζετε και έχετε υπολείμματα, δοκιμάστε να πλύνετε το χαρτί τουαλέτας με νερό και να ταμπονάρετε το κάτω μέρος σας μέχρι να καθαρίσει.

Ανεξάρτητα από τα μαντηλάκια που θα επιλέξετε, φροντίστε να κοιτάξετε προσεκτικά τα συστατικά.

Πολλές δημοφιλείς μάρκες περιέχουν το συντηρητικό μεθυλισοθειαζολινόνη, το οποίο είναι ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση σε πολλούς ανθρώπους.

Πολλοί άνθρωποι δεν αναρωτιούνται μόνο «πώς να σκουπίζομαι για νιώσω καθαρός;», αλλά προβληματίζονται και για το πόση ώρα διαρκεί το σωστό σκούπισμα μετά τη χρήση της τουαλέτας.

Όταν μιλάμε για σωστό σκούπισμα, δεν υπάρχει κανόνας για το πόσες φορές πρέπει να σκουπίζεται κανείς. Αλλά αν χρησιμοποιείτε ένα χαρτί που είναι ανθεκτικό και απαλό, θα νιώσετε άνετα, όσα φύλλα κι αν χρειαστείτε.

Η ποσότητα χαρτιού υγείας που θα χρειαστείτε (καθώς επίσης ο χρόνος και η προσπάθεια που θα καταβάλετε) σίγουρα θα μειωθούν αν στο τέλος χρησιμοποιήσετε υγρό χαρτί υγείας. Όταν το δείτε καθαρό μετά τη χρήση, είστε έτοιμοι!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να φροντίσεις το δέρμα και το σώμα σου μετά τις υπερβολές των γιορτών;

HerNews ka

Τι είναι το sleep inertia;

Her News

Ιατρικές εξετάσεις: Πακέτο για όλη την οικογένεια

Her News b