HerNews.gr
Beauty

Το χτένισμα των μαλλιών σας καθημερινά διεγείρει την ορμόνη της ευτυχίας

Υπάρχουν εκείνοι που περνούν ολόκληρες ώρες χαϊδεύοντας τα μαλλιά τους και χαζεύοντας τα μήκη ανάμεσα στα δάχτυλά τους, εκείνοι που πετάγονται τρομαγμένοι αν τους αγγίξει κάποιος το κεφάλι και εκείνοι που βιώνουν ένα αίσθημα ηρεμίας και ευεξίας.

Αυτές οι αντιδράσεις δεν οφείλονται μόνο στα συναισθήματα που εμπλέκονται στην επαφή, αλλά στην απόκριση του εγκεφάλου που στέλνει ο βολβός της τρίχας στον εγκέφαλο όταν αγγίζονται τα μαλλιά.amaliaberglund

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα νεύρα που ρυθμίζουν τη διάθεση είναι διατεταγμένα γύρω από τους θύλακες στη βάση της τρίχας, συμπεριλαμβανομένης της σεροτονίνης, της ορμόνης της ευτυχίας και της ισταμίνης, υπεύθυνης για τη φλεγμονώδη απόκριση.

Αυτό θα μπορούσε τελικά να εξηγήσει γιατί όταν αποφασίζετε να αλλάξετε κάτι στη ζωή σας, ξεκινάτε πάντα με τα μαλλιά σας, γιατί συχνά βάζετε τα μαλλιά σας πίσω όταν πρέπει να κάνετε κάτι που απαιτεί πολλή συγκέντρωση ή να παίξετε με τα μαλλιά σας όταν νιώθετε άβολα. Πάμε όμως με τη σειρά.

Όταν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, το νιώθετε επειδή οι αισθητικοί νευρώνες διεγείρονται άμεσα

colorbymattrez

Με κάθε άμεση διέγερση στα μαλλιά, ενεργοποιούνται οι αισθητικοί νευρώνες που λένε στον εγκέφαλο πώς να αναγνωρίσει μια συγκεκριμένη επαφή, είτε ως ευχαρίστηση είτε ως ενόχληση. Αυτός ο μηχανισμός είναι έμφυτος και αποτελεί μέρος του ανθρώπινου συστήματος αυτοσυντήρησης, που συνοψίζεται ως αντίδραση μάχης ή φυγής , για να προστατευτεί κανείς από μια απειλή και να επιβιώσει από κάθε κίνδυνο. 

Το ίδιο συμβαίνει και στο τριχωτό της κεφαλής: είτε πρόκειται για ένα χάδι, ένα τράβηγμα, ένα άγγιγμα της βούρτσας ή την τοποθέτηση μιας μυτερής φουρκέτας, τα μηνύματα και οι αντιδράσεις σε αυτά τα ερεθίσματα ποικίλλουν ανάλογα με τα κύτταρα που διεγείρονται κάθε φορά.

Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτές οι πληροφορίες μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη διάθεση ρυθμίζοντας τη σεροτονίνη, τον νευροδιαβιβαστή με μια πολύπλοκη λειτουργία που συνυπάρχει με τη ρύθμιση της διάθεσης, της γνώσης, της ανταμοιβής, της μάθησης, της μνήμης και πολυάριθμων φυσιολογικών διεργασιών.

colorbymattrez

Πώς να χτενίσεις τα μαλλιά σου για να είσαι ευτυχισμένη

Τα μαλλιά συχνά θεωρούνται αξεσουάρ που πρέπει να χτενίζονται και να ποικίλουν σύμφωνα με την τρέχουσα μόδα, αλλά στην πραγματικότητα το μείγμα κερατίνης και άλλων υλικών είναι πολύ περισσότερο: μόλις ξεκλειδωθεί αυτή η επιστημονική γνώση για τους θύλακες των τριχών, θα αλλάξει και ο τρόπος με τον οποίο τα αντιμετωπίζουμε.

Τέρμα οι επιθετικές θεραπείες, τα προϊόντα μέτριας ποιότητας και οι κακές συνήθειες όπως η εμμονική χρήση ισιωτικών και πιστολάκι μαλλιών. Για να χτενίζετε τα μαλλιά σας και να είστε χαρούμενοι, η πιο σημαντική πτυχή είναι επομένως να χρησιμοποιείτε εργαλεία που κάνουν μασάζ και δεν χτυπούν το τριχωτό της κεφαλής , μην τραβάτε τους βολβούς των μαλλιών και κυρίως μην βάζετε τους θύλακες σε ένταση. Η έρευνα για τους θύλακες των τριχών βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και η Δρ Χίγκινς πιστεύει ότι θα υπάρξουν νέες εξελίξεις σύντομα: Τα ωοθυλάκια δεν παύουν ποτέ να με εκπλήσσουν.  Από αυτές τις ανακαλύψεις, θα μπορούσαν να προκύψουν θεμελιώδεις απαντήσεις σχετικά με τη σύνδεση, προς το παρόν μια καθημερινή χειρονομία όπως το χτένισμα των μαλλιών σας γίνεται μια χειρονομία εγκάρσιας ευεξίας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Kate Middleton: Ποιο είναι το αγαπημένο της nude κραγιόν;

HerNewskl

Skincare τάσεις για το 2024: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

HerNewskl

Hailey Bieber: Άλλαξε το χρώμα στα μαλλιά της και γίνεται το επόμενο next big thing!

HerNewskl