HerNews.gr
DECORNEWS

Τα λάθη που στέκονται “εμπόδιο” στο να μυρίζει όμορφα το σπίτι σας

Είτε κεριά, είτε διαχυτές ή κάτι άλλο εξ ολοκλήρου, τα οικιακά αρώματα μπορούν πραγματικά να αλλάξουν την αίσθηση ενός σπιτιού, να εμποτίσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα και να δημιουργήσουν ένα ζεστό καλωσόρισμα. Αλλά είναι λίγο πιο περίπλοκο από το να ανάβετε απλώς ένα κερί, όταν πρόκειται για το πώς να κάνετε ένα σπίτι να μυρίζει όμορφα – το να αποκτήσετε ένα τέλειο «άρωμα» απαιτεί λίγη περισσότερη στρατηγική.

Δεν ωφελεί να ξοδεύετε εκατοντάδες χρήματα για τα αγαπημένα σας επώνυμα κεριά, αν δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε με τρόπο που να κάνει το σπίτι σας να μυρίζει εκπληκτικά. 

1. Διαλέγετε αρώματα με τεχνητή μυρωδιά

Ένα φυσικό άρωμα για το σπίτι

Το φθινόπωρο, οι προτιμήσεις μας για τα αρώματα του σπιτιού συνήθως τείνουν προς τα κεριά που προσφέρουν ένα ζεστό άρωμα με συνειρμούς του χειμώνα. Για ένα φιλόξενο και μακράς διαρκείας άρωμα στο σπίτι, επιλέγουμε συνήθως κανέλα, αρτοσκευάσματα, γλυκιά βανίλια, πικάντικο πορτοκάλι και εσπεριδοειδή. Αλλά υπάρχει μια ισορροπία και το να πάρεις κάτι πολύ γλυκό και τεχνητό άρωμα μειώνει την ατμόσφαιρα.

Επιπλέον, σε αντίθεση με τα συνθετικά αρώματα, τα φυσικά αρώματα είναι λιγότερο πιθανό να περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία και το περιβάλλον. Για να το αποφύγετε αυτό, προσπαθήστε να επιλέξετε τα κεριά και τους διαχυτές που έχουν δημιουργηθεί με φυσικό τρόπο. 

2. Ξεχνάτε να στρώσετε τα αρώματα

Ένα σαλόνι με κεριά

Η τοποθέτηση σε στρώσεις των καλύτερων αρωμάτων για το σπίτι μπορεί να δημιουργήσει ένα καλά στρογγυλεμένο άρωμα που θα σας κάνει να αισθάνεστε ζεστασιά. Μερικές φορές, ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα ζεστό δωμάτιο είναι να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της ανάμειξης των αρωμάτων σας. 

Επιλέξτε μια νότα βάσης, η οποία χρησιμεύει ως βάση του αρώματος σας. Προσθέστε μια δεύτερη νότα για να προσθέσετε αυτήν την πολυπλοκότητα και θυμηθείτε τις μεσαίες νότες, δίνοντας το σώμα του αρώματος σας.  Επίσης σκεφτείτε το layering από την άποψη της αισθητικής. Τα διαφορετικά ύψη και μεγέθη των κεριών μπορούν να προσθέσουν οπτικό ενδιαφέρον και να χρησιμεύσουν ως κομψά διακοσμητικά στοιχεία.

3. Δεν επιλέγετε αρώματα που έχουν νόημα για τον χώρο

Καλά αεριζόμενο σαλόνιΕνώ θέλετε να κάνετε ένα δωμάτιο να αισθάνεται πολυεπίπεδο και ζεστό, υπάρχει μια ισορροπία. Μην πάτε πολύ μακριά με το layering σας, με το να έχετε πάρα πολλά κεριά να καίνε ταυτόχρονα. Ομοίως, σημειώστε το αποτύπωμα του δωματίου σας και σχεδιάστε ανάλογα τα αρώματα σας. Εάν έχετε ροή αέρα ή ρεύμα και είναι ένα μεγαλύτερο ενιαίο σαλόνι, μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να έχετε περισσότερα, ας πούμε, από ένα μικρό υπνοδωμάτιο χωρίς αερισμό.

4. Χρησιμοποιείτε κεριά για να “κρύψετε” οσμέςΧριστουγεννιάτικο κερί

Η κάλυψη των οσμών μαγειρικής με άρωμα σπιτιού είναι ένα άλλο λάθος στο οποίο συμφωνούν οι ειδικοί στα οικιακά αρώματα. Έτσι, όταν έχετε μια παρατεταμένη έντονη μυρωδιά, είναι σημαντικό να απαλλαγείτε από αυτή τη μυρωδιά πρώτα πριν προσπαθήσετε να στρώσετε μια άλλη μυρωδιά. Υπάρχουν πολλά αποσμητικά χώρου εκεί έξω που ισχυρίζονται ότι εξουδετερώνουν τις οσμές, αλλά ακόμη και αυτά λειτουργούν απελευθερώνοντας χημικές ουσίες στον αέρα για να αντιδράσουν με τις οσμές. Αυτό σημαίνει μόνο περισσότερες χημικές ουσίες στο σπίτι σας. Αποφύγετε το τηρώντας τον εξαερισμό ως αξιόπιστο εξολοθρευτικό οσμών.

5. Δεν χρησιμοποιείτε αρώματα που ταιριάζουν με την εποχή

Σκεφτείτε την εποχή και αντικατοπτρίστε το στην επιλογή των κεριών και των διαχυτών. Τα αρώματα του σπιτιού μπορούν να προκαλέσουν συναισθήματα και συναισθήματα, επομένως η αντανάκλαση του καιρού έξω μπορεί να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα. Η μυρωδιά του πλυμένου λινού ταιριάζει καλύτερα στην άνοιξη, ενώ τα πιο ζεστά πικάντικα αρώματα που δημιουργούν ένα εορταστικό άρωμα λειτουργούν για να μας ενθουσιάσουν για τους χειμερινούς μήνες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Άνυδρος κήπος: Πως να τον φτιάξεις

Her News

Θα έμενες σε σπίτι που βρίσκεται πάνω σε ενεργό ηφαίστειο στη Χαβάη;

Her News

How to: Καθάρισε εύκολα τον ανεμιστήρα σου

Her News