HerNews.gr
Σχέσεις

Η σκανδιναβική μέθοδος που βοηθά τα ζευγάρια να κοιμούνται καλά & «μπορεί να σώσει τη σχέση»

Στις ρομαντικές ταινίες, και πιθανότατα και για πολλά ζευγάρια στην πραγματικότητα, ο ύπνος αγκαλιασμένοι είναι το πιο όμορφο και ευχάριστο πράγμα στον κόσμο. Κοιμόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο και μένουμε έτσι όλο το βράδυ. Ωστόσο, αυτό που είναι γλυκό και άνετο για πολλούς ισοδυναμεί με πραγματική δυσφορία για κάποιους.

Για μερικούς ανθρώπους, ο ύπνος κοντά μπορεί να γίνει μια σχεδόν αποπνικτική εμπειρία, γιατί στερεί από το άτομο το χώρο διαβίωσής του και εμποδίζει την κίνηση στο κρεβάτι όταν θέλετε να γυρίσετε για να αλλάξετε θέση.

Ωστόσο, το να κοιμόμαστε δίπλα στο άτομο που αγαπάμε είναι καλό για την ψυχική μας υγεία. Σε αυτή την κατάσταση χαλάρωσης και ευεξίας, ο εγκέφαλος απελευθερώνει ωκυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης ή της ευτυχίας», η οποία βοηθά στην ενστάλαξη μιας αίσθησης ηρεμίας και ασφάλειας και επομένως στον καλύτερο ύπνο.

Παρόλα αυτά, το να μοιράζεσαι ένα κρεβάτι με τον σύντροφό σου μπορεί να προκαλέσει δυσφορία σε κάποιους, ενόχληση ακόμα και τσακωμούς στο ζευγάρι. Άλλωστε, ο καθένας μας έχει συγκεκριμένες ανάγκες και συνήθειες, που δεν συμπίπτουν απαραίτητα με αυτές του άλλου. 

Η λύση βρίσκεται στην εύρεση ενός τρόπου για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες και των δύο, και εδώ έρχεται η Σκανδιναβική μέθοδος για να σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα μαζί ως ζευγάρι.

Πώς να κοιμάστε καλά ως ζευγάρι; Το πρώτο βήμα είναι η αναδιαμόρφωση του κρεβατιού με τη Σκανδιναβική μέθοδο

Δεν χρειαζόμαστε αυτογενή εκπαίδευση, ή μυστικιστικές προσεγγίσεις για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε κοντά στον σύντροφό μας, όταν αυτός ο τύπος επαφής κατά τη διάρκεια του ύπνου δεν είναι πραγματικά για εμάς. Ωστόσο, υπάρχει ένας πολύ απλός αλλά επαναστατικός κανόνας που προέρχεται απευθείας από τις βόρειες χώρες: η Σκανδιναβική μέθοδος.

Το τράβηγμα των καλυμμάτων, στην πραγματικότητα, είναι το δεύτερο μετά το ροχαλητό μεταξύ των αιτιών των μεγάλων καβγάδων στο κρεβάτι και της ασυμβατότητας στο να κοιμούνται μαζί τα ζευγάρια.

Τα πλεονεκτήματα της σκανδιναβικής μεθόδου που βοηθούν το ζευγάρι όχι μόνο να κοιμάται καλά, αλλά και να διαρκέσει περισσότερο

Η ύπαρξη δύο μονών παπλωμάτων σε ένα διπλό κρεβάτι έχει πολλά πλεονεκτήματα και σύμφωνα με τους Σκανδιναβούς είναι απαραίτητο το ζευγάρι να λειτουργεί καλά για να διαρκέσει πολύ: 

  • Ο καθένας έχει τη δική του κουβέρτα και μπορεί να κινείται ελεύθερα χωρίς να την τραβάει από την άλλη και να δημιουργεί δυσφορία ενώ αλλάζει θέση κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • Το να έχετε τον δικό σας χώρο διευκολύνει τον ύπνο κοντά, χωρίς να εισβάλετε ο ένας στον άλλον
  • Μπορείτε να επιλέξετε το επίπεδο ζεστασιάς του παπλώματος. Εάν ο σύντροφός σας ζεσταίνεται πολύ και εσείς είστε ευαίσθητοι στο κρύο, ο καθένας μπορεί να επιλέξει το πάπλωμα που θέλει για να κοιμηθεί καλά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4 Tips για να έχετε μια υγιή σχέση

Her News

Συνεπιμέλεια: Από τη Θεωρία στην Πράξη

Her News

Οι συνήθειες που έχουν μόνο τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Her News