HerNews.gr
Σχέσεις

4 Tips για να έχετε μια υγιή σχέση

Όταν έχετε μια υγιή σχέση σας βοηθάει να κρατάτε τις ισορροπίες στη ζωή σας και βλέπετε σε κάθε τομέα σημαντικά οφέλη.

Αντίθετα, οι ανθυγιεινές σχέσεις μπορούν να εμποδίσουν την επιτυχία. Σχέσεις που βρίσκονται πάντα σε κατάσταση κρίσης ή αυτές που κλέβουν την ενέργεια που έχετε, σας κάνουν να χάνετε τον χρόνο σας και να μην αξιοποιείτε τις δυνατότητές σας.

Οι πραγματικά υγιείς σχέσεις δεν συμβαίνουν αυτόματα. Απαιτούν σκληρή δουλειά και προσοχή για αληθινή ευεξία. Δείτε πώς να δημιουργήσετε μια υγιής σχέση και να τις δώσετε την καλύτερη ευκαιρία να ευδοκιμήσει.

1. Ανακαλύψτε τις βασικές σας πεποιθήσεις

Εάν δεν εμπιστεύεστε κάποιον, μπορεί να οφείλεται στο ότι έχει προδώσει την εμπιστοσύνη σας στο παρελθόν ή έχει δείξει μια ύποπτη συμπεριφορά. Αλλά το πρόβλημα θα μπορούσε επίσης να είναι δικό σας. Οι βασικές σας πεποιθήσεις και οι προηγούμενες εμπειρίες σας θα μπορούσαν να σας κάνουν να δείτε την προδοσία ακόμα και όταν δεν υπάρχει τίποτα εκεί. Η διερεύνηση αυτών των βασικών πεποιθήσεων και η οικοδόμηση της αυτογνωσίας σας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσετε τις σχέσεις με έξυπνο τρόπο.

2. Να εκτιμάτε ο ένας τα τρωτά σημεία του άλλου

Στα πρώτα στάδια μιας σχέσης, μπορεί να θέλετε να είστε ο καλύτερος εαυτός σας και να κρύψετε τις ανασφάλειές σας. Αλλά μετά από λίγο, αρχίζετε να ανοίγεστε και να δείχνετε ποια πραγματικά είσαι. Κάθε φορά που κάποιος είναι ευάλωτος μαζί σας, δείξτε του ότι μπορεί να βασιστεί πάνω σας και αποφύγετε αστεία και αρνητικά σχόλια. 

3. Ζητήστε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε

Το να ζητάτε βοήθεια από κάποιον μπορεί να σας είναι δύσκολο. Αλλά μια υγιής σχέση βασίζεται στο δούναι και λαβείν. Όταν αναζητάτε βοήθεια από τον σύντροφό σας, του προσφέρετε την ευκαιρία να σας υποστηρίξει και το πιθανότερο είναι ότι θα χαρεί να το κάνει. 

4. Προστατέψτε τη σχέση από το άγχος

Οι αγχωμένοι άνθρωποι έχουν λίγη ενέργεια που περισσεύει για τις σχέσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι το συνεχές άγχος μπορεί να φθείρει ακόμη και μια υγιή σχέση με την πάροδο του χρόνου. Ένας τρόπος για να το αποφύγετε αυτό είναι να μιλήσετε για δυσκολίες του παρελθόντος ως μάχες που ξεπεράσατε μαζί. 

3 Συμβουλές για ένα καλό πρώτο ραντεβού

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φοβάσαι πως χάθηκε η φλόγα; Δες πώς θα αναθερμάνεις τη σχέση σου

Her News

Έρευνα έδειξε πως ο τόνος της φωνής επηρεάζει τη διάρκεια της σχέσης

HerNewskl

Η αξία της φιλίας: Οι Έλληνες περνάμε πάνω από 10 χιλιάδες ημέρες γελώντας με τους φίλους μας

Her News