HerNews.gr
Παιδί

Παιδιά & Διατροφή: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς & συμβουλές για υγιεινά σνακ στο σχολείο

Η κλινική διαιτολόγος στο νοσοκομείο «Παίδων Αγλαΐας Κυριακού», Ράνια Ζέρβα, εξηγεί τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς στη διατροφή των παιδιών και δίνει συμβουλές για υγιεινά σνακ στο σχολείο.

Η κλινική διαιτολόγος Ράνια Ζέρβα είπε πως η επαρκής και ισορροπημένη διατροφή έχει καθοριστική σημασία για την ανάπτυξη, την ευεξία και την υγειά του παιδιού.

Struggling to get kids eating healthily? Here's some tips.

«Η παιδική διατροφή πρέπει να βασίζεται σε τροφές υψηλής βιολογικής αξίας. Όπως περιορισμένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά και αλάτι. Μελέτες δείχνουν ότι όσες φορές εκτεθεί το παιδί σε μια γεύση, τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα να την δοκιμάσει και να μάθει να του αρέσει».

Όπως είπε, οι γονείς θα πρέπει να αποφύγουν έτοιμα συσκευασμένα τρόφιμα, αλλαντικά και έτοιμα επιδόρπια με αυξημένη περιεκτικότητα σε λίπος.

Adults with positive facial expressions while eating vegetables help kids  consume more than double the amount of veggies – research | Aston University

«Κάποια υγιεινά σνακ για τα παιδιά είναι: φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, σπιτικά κέικ χωρίς ζάχαρη, πίτες με λαχανικά, τοστ και ψωμί με βούτυρα καρπών και μέλι. Αντί για γλυκό τα παιδιά μπορούν να καταναλώσουν γιαούρτι με μέλι, σπιτικά κέικ χωρίς ζάχαρη ή smoothies με γάλα και μέλι».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κορονοϊός και σχολείo: Οδηγίες από τον CDC

Her News b

Πώς να σταματήσετε τον θηλασμό;

Her News

Το παιδί αρνείται να διαβάσει: Πως να το βοηθήσετε

Her News