HerNews.gr
DECORNEWS

Έχετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας σε λάθος μέρος; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν πού πρέπει πραγματικά να τοποθετηθεί

Ο μήνας των Χριστουγέννων έφτασε επιτέλους, πράγμα που σημαίνει ότι είναι επίσημα κοινωνικά αποδεκτό να έχετε στολίσει. Το πραγματικό ερώτημα είναι, έχετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας στο σωστό μέρος; 

Όσον αφορά τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση , το δέντρο είναι αναμφισβήτητα το πιο αναπόσπαστο στοιχείο από όλα, και όχι μόνο επειδή είναι το μεγαλύτερο. Η τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι μια νοσταλγική τελετουργία που μας βάζει όλους στο εορταστικό πνεύμα και είναι το μέρος που φιλοξενεί τα δώρα μας ενόψει της μεγάλης ημέρας. 

Ως η καρδιά του σπιτιού κατά την περίοδο των εορτών, θα πρέπει να έχει θέση υπερηφάνειας, ώστε τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι σας να του δώσετε τον θαυμασμό που του αξίζει. 

Αλλά πού πρέπει να τοποθετηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας για να μεγιστοποιήσετε τη συμβολή του στο εορταστικό σας πλάνο; Ένα πλήθος παραγόντων όπως η άβολη διάταξη των δωματίων, οι πηγές θερμότητας και το μέγεθος του χώρου σας μπορεί να σας δυσκολέψουν να αποφασίσετε το πού θα το τοποθετήσετε.

1. Αποφύγετε πηγές θερμότητας

Λεπτομέρεια εσωτερικού χώρου με ανοιχτό γκρι τοίχους, μαύρο, άσπρο ριγέ χαλί και κόκκινο βελούδινο καναπέ, χριστουγεννιάτικο δέντρο δίπλα στο παράθυρο με εικόνα

Φυσικά, θέλετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας να είναι τοποθετημένο σε μια περιοχή του δωματίου όπου μπορείτε να το δείτε εύκολα, αλλά υπάρχουν επίσης ορισμένα πρακτικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη στην απόφασή σας. Πρέπει να αποφύγετε να το βάζετε κοντά σε καλοριφέρ και τζάκια, καθώς αυτό θα το αποτρέψει από το να “στεγνώσει”, να δείχνει μαραμένο και να πετάξει τις βελόνες του. 

2. Τοποθετήστε σε μια γωνία αν έχετε μικρό δωμάτιο

Ένα λευκό σαλόνι με τζάκι με ένα στεφάνι από πάνω και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο

Όταν αποφασίζετε πού να βάλετε το δέντρο, μια γωνιά του δωματίου είναι συχνά το ιδανικό σημείο για πολλούς από εμάς και για καλό λόγο. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χρήσης μιας γωνίας για να στεγάσει το δέντρο σας είναι ότι δεν θα πιάσει τόσο πολύ χώρο στο δάπεδο. Η τοποθέτηση ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου σε ένα μικρό σαλόνι είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζουμε πολλοί από εμάς αυτή την εποχή, αλλά μια γωνιά είναι μια ασφαλής επιλογή εάν ο χώρος σας είναι μικρός. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τα επίπεδα φωτός στο σπίτι σας. Θα βοηθούσε αν τοποθετούσατε το δέντρο σας σε ένα δωμάτιο ή χώρο του σπιτιού σας που είναι καλά φωτισμένο και έχει άφθονο φυσικό φως.

3. Χρησιμοποιήστε τα παράθυρα για να δείξετε το δέντρο σας στον έξω κόσμο

Γυμνό χριστουγεννιάτικο δέντρο με μόνο φώτα

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας είναι κυρίως για να το απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να το απολαύσουν και οι άλλοι. Εάν έχετε ένα μεγάλο παράθυρο που βλέπει προς το δρόμο, το δέντρο σας μπορεί να κάνει μια δήλωση που θα σταματήσει την επίδειξη για να θαυμάσουν οι περαστικοί αν τοποθετηθεί σε κοινή θέα.

4. Λάβετε υπόψη τις πρίζες σας

Ένα μεγάλο σαλόνι με ένα ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο διακοσμημένο με ουδέτερα χρωματιστά στολίδια

Η τοποθέτηση των πριζών στο δωμάτιό σας θα παίξει επίσης τη θέση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας, καθώς θα θέλετε να είναι κοντά σε μια πηγή ρεύματος όταν πρόκειται να προσθέσετε τα φώτα. Σε τελική ανάλυση, κανείς δεν θέλει να ανησυχεί για τα μεγάλα καλώδια επέκτασης στο πάτωμα του σαλονιού.

5. Μην περιορίζεστε στο σαλόνι

Χριστουγεννιάτικο δέντρο Ποσειδώνα σε ένα διάδρομο

Για τους περισσότερους από εμάς, το χριστουγεννιάτικο δέντρο ανήκει στο σαλόνι. Είναι ο χώρος που αφιερώνουμε συνήθως τον περισσότερο χρόνο τη μεγάλη μέρα, καθώς επίσης προσφέρεται για τη ζεστή, χαλαρωτική ατμόσφαιρα αυτού του δωματίου. Τούτου λεχθέντος, δεν πρέπει να περιορίσετε το δέντρο σας στο σαλόνι. 

Μια μεγάλη είσοδος μπορεί να είναι μια εξαιρετική τοποθεσία για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, ειδικά αν έχει διπλό ύψος ή θολωτή οροφή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διαλέξετε ένα ψηλότερο δέντρο που θα εντυπωσιάσει μόλις μπουν οι άνθρωποι στο σπίτι σας.

Decornews: Τα λάθη που κάνουμε στο στρώσιμο του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού- Πως να τα αποφύγουμε

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

3 βήματα για να οργανώσετε το ντουλάπι του νεροχύτη της κουζίνας σας

HerNews ka

Οργάνωσε σωστά το ψυγείο σου και εξοικονόμησε χώρο

Her News

Λευκό Χριστουγεννιάτικο δέντρο – Πάρε ιδέες για το πως θα το στολίσεις

Her News