HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Οι δηλώσεις του προέδρου της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ για τη σύγκρουση πλοίων στην Πάτρα & το ναυάγιο στη Λέσβο

Το πλοίο «Raptor», σημαίας Κομορών και μήκους περίπου 106 μέτρων, βυθίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 4 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου.

Είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου, ήταν φορτωμένο με αλάτι και είχε προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Τα ίχνη του χάθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής (26/11) και έκτοτε τα 14 μέλη του πληρώματος -δύο υπήκοοι Συρίας, τέσσερις Ινδοί και οχτώ Αιγύπτιοι- αγνοούνται.

Ο καπετάνιος του πλοίου, μετά τις 7:00 δήλωσε μηχανική βλάβη και στις 8:20 έστειλε σήμα mayday, όπου και δήλωσε κλίση. Έπειτα χάθηκε από τα ραντάρ. Στη συνέχεια, παραπλέων πλοίο κάλεσε το Λιμενικό για να ειδοποιήσει για το περιστατικό.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8-9 μποφόρ και τα κύματα φτάνουν τα τρία μέτρα ύψος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάποιο κύμα ίσως χτύπησε το πλοίο με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει.

Στην περιοχή βρέθηκαν πολλά παραπλέοντα φορτηγά πλοία, ενώ είχαν αποπλεύσει ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος και είχε απογειωθεί ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Ακόμα, είχε ενεργοποιηθεί και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ένας άνδρας εντοπίστηκε στη θάλασσα, χωρίς σωσίβιο, και ανασύρθηκε ζωντανός.

 

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA και στον δημοσιογράφο Κώστα Μαραβελίδη.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο Ναυάγιο ανοικτά της Λέσβου καθώς και στους αγνοούμενους. Ακόμη έγινε αναφορά για το ατύχημα στο Λιμανι της Πάτρας από καράβι της γραμμής λόγω ισχυρών ανέμων όπου έγινε πρόσκρουση στο λιμενοβραχίονα.

Δείτε όσα δήλωσε ο Γιώργος Βάλλης:

«Αρχικά έχουν βγει επιστήμονες καταξιωμένοι όπως είναι ο Γιάννης Καλλιάνος που η ένωσή μας έχει αποκλειστική ενημέρωση και λένε για τις καταιγίδες που πρόκειται να έρθουν, για τα μποφόρ, για τις ριπές (…) για ποιο λόγο βαπόρι 40 ετών να βρεθεί με 3 μέτρα κύμα έξω από τη Μυτιλήνη, να χαθεί ταυτόχρονα με το mayday είναι απίστευτο. Σημαίνει ότι το βαπόρι κόπηκε στη μέση», δήλωσε ο Γιώργος Βάλλης για το ναυάγιο στη Λέσβο.

Για τη σύγκρουση πλοίων στην Πάτρα

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπήρχε απαγορευτικό, γιατί δεν το έδεσαν σε ένα λιμάνι πιο πριν να το πάνε σε κάποιο άλλο λιμάνι; Μιλάμε στην Πάτρα για ένα λιμάνι πολύ δύσκολο. Θεωρώ ότι είναι μεγάλα ρίσκα δεν υπάρχει λόγος για οποιονδήποτε λόγο να παίρνουν τέτοια ρίσκα όταν υπάρχει ανθρώπινη ζωή. Δεν κοιτάμε το κοστολογικό ή το οικονομικό», δήλωσε ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ για τη σύγκρουση πλοίων στην Πάτρα.

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κορoνοϊός: 3.089 νέα κρούσματα -81 νεκροί, 809 διασωληνωμένοι

Her News b

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Τήνο για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και για την επέτειο τορπιλισμού του καταδρομικού «Έλλη»

HerNews ka

Πτώση μαχητικού αεροσκάφους F-16 στη θαλάσσια περιοχή της Ψαθούρας

HerNews ka