HerNews.gr
Beauty

Sea Moss: Τι είναι το νέο συστατικό που κατακλύζει το TikTok & ποια τα οφέλη του στον οργανισμό μας

Τα βρύα της θάλασσας περνούν τη δική τους στιγμή. Στο TikTok , ο όρος έχει 1,3 δισεκατομμύρια προβολές. Στο Shark Tank , ο Mark Cuban και ο Kevin Hart επένδυσαν πρόσφατα σε μια εταιρεία που πουλά τζελ με sea moss. 

Τι ακριβώς είναι όμως το sea moss και γιατί ξαφνικά βρίσκεται παντού; Και, το πιο σημαντικό, είναι πραγματικά αληθινά τα υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία – τα οποία φέρεται να περιλαμβάνουν τα πάντα, από την απώλεια βάρους μέχρι την υποστήριξη του ανοσοποιητικού έως το λαμπερό δέρμα;

@simsima.seamoss Love to hear @tatlafata speak about her consistent benefits from our finest Seamoss! 🥄💓✨️ #Naturalhealing #simsimaseamoss #seamossreview #testimony #guthealth #brainfog #mentalhealth #skinhealth #superfood ♬ If We Ever Broke Up – Mae Stephens

Τι είναι τα βρύα της θάλασσας;

Μερικές φορές ονομάζεται Irish moss, Irish sea Moss, ή με την επιστημονική του ονομασία Chondrus crispus, το sea moss είναι ένα θαλάσσιο λαχανικό παρόμοιο με άλλους τύπους βρώσιμων φυκιών, όπως nori, φύκια, wakame και kombu.

Το Sea moss είναι ένας συγκεκριμένος τύπος κόκκινων φυκιών που είναι φυσικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο, ιώδιο, σίδηρος, φυλλικό οξύ, ασβέστιο και βιταμίνες.Μπορεί να καταναλωθεί ωμό, αλλά έρχεται και αποξηραμένο, σε κάψουλες, σκόνη ή τζελ.

Η κατανάλωση βρύου θάλασσας δεν είναι κάτι καινούργιο. Το Sea moss χρησιμοποιείται από τις παράκτιες κοινότητες για αιώνες για διάφορους ιατρικούς, διατροφικούς και πολιτιστικούς σκοπούς. Εμπορικά, το παράγωγο θαλάσσιων βρύων carrageen χρησιμοποιείται συνήθως ως πυκνωτικό σε βιομηχανικά τρόφιμα όπως παγωτό, ζελέ και σούπα, καθώς και σε οδοντόκρεμα, λοσιόν και τσίχλες.

Ποια είναι τα οφέλη;

Τα βρύα της θάλασσας λέγεται ότι βελτιώνουν την ενέργεια, τη λειτουργία του θυρεοειδούς, την πέψη και την υγεία του δέρματος. 

Ωστόσο, έχουν υπάρξει πολλές κλινικές δοκιμές που μελετούν τα οφέλη άλλων τύπων φυκιών, τα οποία σχετίζονται στενά με τα βρύα της θάλασσας – και οι λίγες πρώτες μελέτες που έχουν γίνει σε θαλάσσια βρύα με χρήση ζώων έχουν δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.

Αν και δεν υπάρχουν πολλές ανθρώπινες μελέτες που δείχνουν όφελος για το βρύο θάλασσας, γνωρίζουμε ότι τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα βρύα θάλασσας έχουν συνδεθεί με την υγεία και τη μακροζωία.

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά περιλαμβάνουν βιταμίνη Β12, ασβέστιο, ιώδιο, μαγνήσιο, κάλιο, αμινοξέα, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά, σίδηρο και πολλά άλλα.

Υγεία του θυρεοειδή

Τα βρύα της θάλασσας είναι μια φυσική πηγή ιωδίου, ενός μικροθρεπτικού συστατικού που είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη της υγείας του θυρεοειδούς. Δεδομένου ότι το σώμα δεν παράγει το ίδιο ιώδιο, η λήψη του μέσω της τροφής είναι απαραίτητη και μπορεί να αποτρέψει τον υποθυρεοειδισμό, μια κατάσταση κατά την οποία ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει αρκετές ορμόνες για τη ρύθμιση του μεταβολισμού.

Αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι όσοι πάσχουν από διαταραχές του θυρεοειδούς θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτούν έναν επαγγελματία ιατρό πριν ξεκινήσουν μια φρενίτιδα για τη διατροφή των βρύων της θάλασσας – ειδικά εάν παίρνουν ήδη φάρμακα για τον θυρεοειδή. 

Τα βρύα της θάλασσας προέρχονται απευθείας από τον ωκεανό, επομένως επηρεάζονται από το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον τους. Η συνεχής κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων θα πρέπει να γίνεται με προσοχή λόγω των υψηλών επιπέδων ιωδίου που μπορεί να βρεθούν στα νερά των ωκεανών.

@nutritiouslyeasy obsessed with sea moss for my skin care #skincare #acne #inflammation #seamoss #wellnesstips ♬ Suddenly I See – KT Tunstall

Πεπτική υγεία

Τα βρύα της θάλασσας περιέχουν φυτικές ίνες και πρεβιοτικά, τα οποία προάγουν την καλή υγεία του εντέρου. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα βρύα της θάλασσας έχουν πραγματικά «πολλαπλά πρεβιοτικά αποτελέσματα, όπως επηρεάζουν τη σύνθεση των μικροβιακών κοινοτήτων του εντέρου, τη βελτίωση της υγείας του εντέρου και τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού», αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η μελέτη διεξήχθη μόνο σε αρουραίους.

 Άλλες μελέτες σε ανθρώπινα υποκείμενα, χρησιμοποιώντας φύκια αντί για θαλάσσια βρύα, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα: «Υπάρχει έλλειψη δεδομένων στη βιβλιογραφία σχετικά με μελέτες ανθρώπινης διατροφικής παρέμβασης με πολυσακχαρίτες, πολυφαινόλες και πεπτίδια φυκιών», σημειώνει μια πρόσφατη μελέτη.  Έτσι, ενώ είναι πιθανό ότι τα βρύα της θάλασσας δεν θα βλάψουν την υγεία του εντέρου σας, όσον αφορά τα αποδεδειγμένα οφέλη, η κριτική επιτροπή είναι ακόμα έξω.

Υγεία του δέρματος

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση βιταμινών, μετάλλων, αντιοξειδωτικών και αμινοξέων είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος, επομένως είναι λογικό ότι η κατανάλωση βρύου θάλασσας πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά θα βοηθούσε μόνο, απλώς δεν έχουμε αρκετά δεδομένα για να υποστηρίξουμε την υπόθεση.

Μελέτες προτείνουν, ωστόσο, ότι οι βιοδραστικές ενώσεις στα φύκια μπορεί να είναι χρήσιμες όσον αφορά την πρόληψη της υπερμελάγχρωσης , της φωτογήρανσης και της ακμής, αλλά αυτές οι μελέτες έχουν δοκιμάσει μόνο την τοπική εφαρμογή αυτών των ενώσεων.

Σε μια άλλη μελέτη που εξέτασε θαλάσσια βρύα που συγκεντρώθηκαν από την Ερυθρά Θάλασσα, βρέθηκε ένας εντυπωσιακός κατάλογος φλαβονοειδών, πολυφαινολών και τανινών, καθώς και «αξιοσημείωτες» αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες, αρκετά που η μελέτη συνιστά ότι « Το εκχύλισμα Chondrus crispus θα μελετηθεί περαιτέρω για τη φαρμακολογική του εφαρμογή στην πρόληψη και τη θεραπεία χρόνιων ασθενειών, ιδιαίτερα των ανθρώπινων καρκίνων.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Dakota Johnson: Είναι αγνώριστη και πιο rock από ποτέ

HerNewskl

Glossy Eyes : Πώς  θα πετύχεις το απόλυτο καλοκαιρινό trend ! 

Her News b

Conditioner vs Conditioning Mask: Ανακαλύψτε τις διαφορές τους!

HerNewskl