HerNews.gr
Μόδα

Λευκό παλτό: Η κομψή και super chic τάση του χειμώνα που θα ανανεώσει τις εμφανίσεις σου

Το λευκό παλτό, είναι η τέλεια επιλογή για να αναδείξετε όλα τα χειμερινά outfits. Στον απόηχο των vintage αναβιώσεων που ενέπνευσαν τον κόσμο της μόδας τις τελευταίες σεζόν, το λευκό παλτό, που εμφανίστηκε στην ιστορία της μόδας τον 19ο αιώνα, μπήκε στην τρέχουσα λίστα επιθυμιών μας. 

Κομψό και εκλεπτυσμένο, έχει το πλεονέκτημα να αντανακλά το φως και να δίνει την ψευδαίσθηση μιας σιλουέτας σαν να φωτίζεται από μια αύρα. Πιο δύσκολο να φορεθεί από το αιώνιο και ευέλικτο μαύρο παλτό, υπόσχεται ωστόσο να αναδείξει κάθε χειμερινό ντύσιμο, δίνοντας ένα αυθεντικό μάθημα στιλ.

Τον 19ο αιώνα, το λευκό παλτό αρχικά προοριζόταν για την υψηλή κοινωνία και αποδεικνύεται ότι ανήκε σε υψηλή κοινωνική τάξη. Μόνο τον 20ο αιώνα η τάση εκδημοκρατίστηκε, αφήνοντας τους αριστοκρατικούς κύκλους να απευθυνθούν σε ένα ευρύτερο κοινό.

Chanel printempst 1972

 Η Coco Chanel ήταν ένας από τους πρώτους σχεδιαστές που το έκανε δημοφιλή, καθώς συμπεριέλαβε λευκά παλτό στις συλλογές της, και έτσι αυτό το χρώμα έγινε δημοφιλές ως συνώνυμο της φινέτσας και της κομψότητας. Κατά τη διάρκεια των επαναστατικών δεκαετιών του ’60 και του ’70, η αντικουλτούρα κατέλαβε το λευκό, καθιστώντας το σύμβολο εξέγερσης και ατομικότητας.

Εμβληματικές φιγούρες της εποχής, όπως ο John Lennon και η Yoko Ono, φωτογραφήθηκαν ντυμένοι στα λευκά, βοηθώντας στον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητάς τους.

Αργότερα, στη δεκαετία του 1990, το λευκό παλτό υπέστη σημαντικές μεταμορφώσεις, οδηγούμενο από την έλευση της μινιμαλιστικής εποχής. Καταξιωμένοι οίκοι μόδας το επανέφεραν ξανά στο προσκήνιο και το παρουσίασαν σε νέες εκδόσεις με καθαρά και τακτοποιημένα κοψίματα.Dolce amp Gabbana primavera estate 2024

Το λευκό παλτό είναι το ρούχο που αναδεικνύει κάθε σιλουέτα

Ακόμη και σήμερα, το λευκό παλτό είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στις επιδείξεις μόδας: με τη συλλογή υψηλής ραπτικής φθινόπωρο χειμώνας 2023 2024, ο maison του Dior έδωσε τον τόνο στην τάση, προτείνοντας μια αρρενωπή και δομημένη εκδοχή με καθαρές γραμμές, ενώ για την άνοιξη-καλοκαίρι 2024 οι Dolce&Gabbana έχουν φανταστεί ένα διαφορετικό μοντέλο με τονισμένους ώμους και φαρδιά ρεβέρ.La principessa del Galles al concerto Royal Carols Together At Christmas a Westminster Abbey 8 dicembre 2023

Οι celebrities ορκίζονται στο λευκό παλτό αυτόν τον χειμώνα

Η Kate Middleton, για την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Westminster Abbey, επέλεξε ένα ολόλευκο ντύσιμο με παλτό Chris Kerr και φαρδύ παντελόνι από τον Holland Cooper. Η Ann Hathaway επέλεξε την κομψότητα ενός μακρύ λευκό παλτό και η Julia Roberts το φοράει παίζοντας σε αντιθέσεις, ολοκληρώνοντας ένα total black look με ένα χαλαρό μοντέλο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Miley Cyrus: Mετέτρεψε το gold dress στο revenge dress και μας θύμισε την πριγκίπισσα Νταϊάνα!

HerNewskl

H Dakota Johnson πρωταγωνίστησε στη καμπάνια του Οίκου Gucci

HerNewskl

Η τάση του εκτεθειμένου σουτιέν είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διοχετεύσετε την εσωτερική σας Carrie Bradshaw

HerNews ka