HerNews.gr
Ελλάδα

Η «Νύχτα των Ευχών» ετοιμάζεται να φωτίσει ολόκληρη την Αθήνα

Η «Νύχτα των Ευχών», το αγαπημένο έθιμο της εορταστικής περιόδου, επιστρέφει και φέτος στην “καρδιά” της πόλης την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ., ο Δήμος Αθηναίων καλεί μικρούς και μεγάλους στην Πλατεία Κοτζιά, σε μια βραδιά γεμάτη φως, ευχές και χαμόγελα, με τον ουρανό να γεμίζει με εκατοντάδες φαναράκια, συνθέτοντας ένα από τα πιο μαγικά θεάματα των γιορτών.

Νύχτα των Ευχών

Με τα παραδοσιακά χάρτινα και βιοδιασπώμενα φαναράκια ένα ονειρικό σκηνικό θα στηθεί για άλλη μια χρονιά μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης. Πρόκειται για έναν θεσμό που καθιερώθηκε τα τελευταία 4 χρόνια, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη .

Σε δήλωσή του, ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε: «Όπως κάθε χρόνο, Παραμονή των Χριστουγέννων, το ραντεβού μας δίνεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην πλατεία Κοτζιά για τη μαγική “Νύχτα των Ευχών”. Ανάβουμε τα φαναράκια και τα στέλνουμε στον ουρανό κάνοντας μια ευχή για υγεία, χαρά και αισιοδοξία! Καλά Χριστούγεννα σε όλους!».Παραμονή Χριστουγέννων με τη μαγική «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά |  Αθήνα 9,84Καθώς τα φαναράκια θα πλημμυρίζουν με το φως τους τον ουρανό, εορταστικές μελωδίες θα “ταξιδέψουν” μαζί τους. Το γιορτινό βανάκι του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης Αθήνα 9,84 θα βρίσκεται στην πλατεία από τις 17:30, “ντύνοντας” με μουσικές Χριστουγεννιάτικες επιλογές την εκδήλωση.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως θα λειτουργήσει το πλαφόν στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας: Όλο το πακέτο μέτρων για το ρεύμα

Her News b

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές και χιονοπτώσεις

HerNews ka

Αλλαγή ώρας: Τα ξημερώματα γυρίζουμε μία ώρα μπροστά τα ρολόγια

Her News