HerNews.gr
Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Ο πρώην μπάτλερ του αποκαλύπτει τα “περίεργα” χριστουγεννιάτικα δώρα που του έδωσε ο μονάρχης

Ο πρώην μπάτλερ του, Γκραντ Χάρολντ, αποκάλυψε ότι ο βασιλιάς δίνει στο επιτελείο του πολύ ασυνήθιστα δώρα για τα Χριστούγεννα.

«Μια φορά άφησε μια κονσέρβα σολομού και μια χρονιά πήρα ένα αλατοπίπερο τυλιγμένο σε μια κορδέλα», είπε ο 45χρονος ειδικός σε θέματα εθιμοτυπίας στη Mirror Wednesday.

Ο Χάρολντ, ο οποίος εργάστηκε για τον Κάρολο για επτά χρόνια από το 2004 έως το 2011, μοιράστηκε επίσης ότι ο μονάρχης επέλεξε να αφήσει τα «αστεία μικροπράγματα» στις «περιστερότρυπες» των ντουλαπιών τους, όπου οι υπάλληλοί του συνήθως λάμβαναν την αλληλογραφία τους.

Ο πρώην υπάλληλος είπε ότι πίστευε ότι ήταν «τόσο περίεργο» να λαμβάνει τέτοια δώρα επειδή δεν περίμενε ότι ο Κάρολος — ή κάποιος βασιλιάς — θα έκανε μια τέτοια χειρονομία.

«Δείχνει ότι έχουν αυτή τη διασκεδαστική, πρακτική πλευρά», πρόσθεσε.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι υπάλληλοι της βασιλικής οικογένειας που λαμβάνουν περίεργα δώρα κατά την περίοδο των γιορτών.

Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε στα απομνημονεύματά του, «Spare», ότι οι συγγενείς του τηρούν την ίδια παράδοση μεταξύ τους.

Έγραψε ότι η πριγκίπισσα Μάργκαρετ του χάρισε κάποτε ένα ψάρι biro, το οποίο είναι στυλό, και ότι η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, συμμετείχε στη “φάρσα” δίνοντάς του ένα στολίδι της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ το 2020, σύμφωνα με το Town and County.

Ο Χάρι είπε στο βιβλίο του: «Η Μεγκ το είχε εντοπίσει σε ένα τοπικό κατάστημα και σκέφτηκε ότι μπορεί να μου άρεσε. Το κράτησα στο φως. Ήταν το πρόσωπο της γιαγιάς σε ένα Τ. Το κρέμασα σε ένα κλαδί στο ύψος των ματιών. Χάρηκα που την είδα εκεί».

Ωστόσο, ο Χάρολντ είπε στη Mirror ότι ο Κάρολος, έδωσε και στους υπαλλήλους του «τα κατάλληλα δώρα».

«Για πραγματικά σωστά δώρα θα ήταν πράγματα όπως φλιτζάνια τσαγιού και πιατάκια ή ποτήρια ουίσκι», μοιράστηκε.

«Ένα χρόνο πήρα μια υπέροχη κανάτα με νερό. Αυτό που θα συνέβαινε είναι, για παράδειγμα, με τα φλιτζάνια τσαγιού, θα τα έπαιρνες ίσως δύο ή τρία συνεχόμενα χρόνια, επειδή θα υπήρχε ένα ολόκληρο σετ για συλλογή».

Ο Χάρολντ είπε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έδωσαν επίσης στο προσωπικό τους την ετήσια «διάσημη χριστουγεννιάτικη κάρτα».

«Πριν παντρευτεί την Καμίλα, θυμάμαι ότι έπαιρνα χριστουγεννιάτικες κάρτες από αυτόν, τον Γουίλιαμ και τον Χάρι και αυτό ήταν πάντα πολύ ιδιαίτερο», σημείωσε ο πρώην μπάτλερ.

Ο Κάρολος μπορεί να μην χρειάστηκε να πληρώσει τόσα πολλά για δώρα φέτος όσο στο παρελθόν, επειδή ο μονάρχης φέρεται να ήθελε να μειώσει το προσωπικό του παλατιού κατά 20% τον Αύγουστο.

Η Mail on Sunday ανέφερε εκείνη την εποχή ότι ο βασιλιάς σχεδίαζε να κάνει τεράστιες περικοπές θέσεων εργασίας που θα επηρέαζαν «δεκάδες» στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο Σάντρινγκχαμ, στο Κάστρο του Ουίνδσορ και στο Μπαλμόραλ.

Ένας εμπιστευτικός άνθρωπος εξήγησε προηγουμένως στο ρεπορτάζ, «Υπάρχει πραγματική αίσθηση ότι το προσωπικό σε όλα τα παλάτια είναι πολύ βαρύ. Υπάρχουν πάρα πολλοί βοηθοί σε βοηθούς. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα προτιμούσαν να πληρώνουν τους σωστούς μισθούς στους ανθρώπους από πάνω προς τα κάτω, αλλά να έχουν λιγότερους ανθρώπους».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Meghan Markle: Όσα ανέφερε στο podcast της για το Sex and the City!

HerNewskl

Κέιτ Μίντλετον: Σάλος στο παλάτι επειδή έκανε μπότοξ

Her News

Μεξικό: Θανατηφόρο gender reveal party – Το αεροπλάνο που θα αποκάλυπτε το φύλο συνετρίβη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος

HerNews ka