HerNews.gr
Ελλάδα

Μπουγάτσα: Ανάμεσα στα κορυφαία πρωινά στον κόσμου!

Η  μπουγάτσα έχει καταταχθεί στην τέταρτη θέση του καλύτερου πρωινού στον κόσμο σύμφωνα με τις βαθμολογίες που συνέταξε αυτή την εβδομάδα το TasteAtlas.

Το TasteAtlas είναι ένας βιωματικός ταξιδιωτικός διαδικτυακός οδηγός για παραδοσιακά τρόφιμα που συγκεντρώνει αυθεντικές συνταγές, κριτικές κριτικών τροφίμων και ερευνητικά άρθρα σχετικά με δημοφιλή συστατικά και πιάτα.

Λέει ότι η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή, χωριάτικη ελληνική πίτα που αποτελείται από ένα φύλλο ζαχαροπλαστικής στρωμένο με γέμιση σιμιγδαλένιας κρέμας, αν και υπάρχουν παραλλαγές με κιμά ή τυρί.

Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξαιρούνται από τον ισχυρισμό του TasteAtlas ότι το πιάτο είναι παράγωγο της οθωμανικής λέξης pogatsa, που δηλώνει μια πίτα γεμάτη με τυρί. «Το όνομα προέρχεται από τη βυζαντινή ελληνική πογάτσα (pogátsa), από το αρχαίο ρωμαϊκό pānis focācius. Τίποτα οθωμανικό σε αυτό το πιάτο», λέει ένας χρήστης στο X.

Η μπουγάτσα “κυβερνά” τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα

Η μπουγάτσα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, την αδιαμφισβήτητη πρωτεύουσα των ελληνικών γλυκών , και στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, ιδιαίτερα στην πόλη των Σερρών, όπου την έφεραν τον 20ο αιώνα Έλληνες πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη.

Η γεύση της μπουγάτσας ποικίλλει μεταξύ των περιοχών της Ελλάδας. Για παράδειγμα, η μπουγάτσα στη Βέροια είναι πολύ γλυκιά και γεμάτη κρέμα, ενώ στη Θεσσαλονίκη είναι τραγανή και όχι τόσο γλυκιά, και στα Χανιά Κρήτης φτιάχνεται από ντόπια μυζήθρα και πασπαλίζεται με ζάχαρη.

Ένα μαγαζί με γλυκά στη Θεσσαλονίκη πρόσφατα πρόσθεσε μια νέα πινελιά σε αυτό το πιάτο – φτιάχνοντας ένα παγωτό με γεύση μπουγάτσα!

Σύμφωνα με το TasteAtlas, το καλύτερο πρωινό στον κόσμο για το 2023 είναι το komplet lepinja από την Κροατία, ακολουθούμενο από το roti canai από τη Μαλαισία και το pão de queijo από τη Βραζιλία.

Το TasteAtlas κατατάσσει την ελληνική κουζίνα στην τρίτη καλύτερη θέση στον κόσμο

Νωρίτερα αυτό το μήνα κατέταξε την ελληνική κουζίνα στην τρίτη καλύτερη θέση στον κόσμο.

Έχουν καταγραφεί συνολικά 395.205 (271.819 έγκυρες) αξιολογήσεις πιάτων και 115.660 (80.863 έγκυρες) αξιολογήσεις προϊόντων τροφίμων.

Με βάση αυτές τις αξιολογήσεις, εξήχθησαν τα 50 κορυφαία τρόφιμα για κάθε κουζίνα και οι κουζίνες με την καλύτερη βαθμολογία στον κόσμο κατατάχθηκαν σύμφωνα με τις μέσες βαθμολογίες των πιάτων και προϊόντων διατροφής με την καλύτερη βαθμολογία κάθε χώρας.

Η Ιταλία και η Ιαπωνία κατέγραψαν την ίδια μέση βαθμολογία, αλλά η Ιταλία κατέλαβε και φέτος την πρώτη θέση λόγω της υψηλότερης βαθμολογίας του πιάτου της με την καλύτερη βαθμολογία – της πίτσας. Η τρίτη κουζίνα με την καλύτερη βαθμολογία είναι η ελληνική και ακολουθούν η πορτογαλική και η κινέζικη στην πέμπτη θέση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μίλτος Τεντόγλου: Χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου με άλμα 8,52 μέτρα

HerNews ka

Σοκ: Την ώρα που η 21χρονη φοιτήτρια ψυχορραγούσε στο δρόμο έκλεψαν 1.500 ευρώ απο τη τσάντα της- «Χαρίζει» ζωή με τα όργανα της

HerNews ka

Καιρός: Προβλέπονται καταιγίδες και βροχές για το Σαββατοκύριακο

HerNews ka