HerNews.gr
Διεθνή

Γερμανία: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο πρώην υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ο πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου της Bundestag και υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «έφυγε» από τη ζωή περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, η οποία ενημέρωσε πρώτη το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA για τον θάνατό του νωρίς την Τετάρτη. 

Ο Σόιμπλε «έφυγε» ειρηνικά γύρω στις 8 το βράδυ της Τρίτης, όπως είπε η οικογένειά του.

Στήριγμα του CDU για δεκαετίες, με δύσκολη κληρονομιά στη νότια Ευρώπη

Βετεράνος ηγετικό μέλος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), ο Σόιμπλε γεννήθηκε στο Φράιμπουργκ το 1942.

Πιθανότατα ήταν στην πιο σημαντική θέση του διεθνώς κατά τον απόηχο της οικονομικής κρίσης του 2008 και των επακόλουθων δυσκολιών του δημόσιου χρέους της ευρωζώνης, όταν ήταν ο δημοσιονομικά επιθετικός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας που καλούσε τις χώρες της Νότιας Ευρώπης να περιορίσουν τον δανεισμό τους.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε | Fortunegreece.com

Έγινε μια διάσημη, και συχνά υβρισμένη, προσωπικότητα σε χώρες όπως η Ελλάδα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αλλά κάποια στιγμή, ο Σόιμπλε φάνηκε επίσης να είναι ο επόμενος στη σειρά για να ακολουθήσει τον Καγκελάριο Χέλμουτ Κολ στην κορυφαία πολιτική θέση της Γερμανίας. Είχε υπηρετήσει σε μια σειρά κυβερνητικών θέσεων, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εσωτερικών. 

Αυτός ήταν ο ρόλος που είχε το 1990, όταν μια απόπειρα δολοφονίας και τραύματα από πυροβολισμούς τον καθήλωσαν σε αναπηρικό αμαξίδιο για το υπόλοιπο της ζωής του. 

Συλλυπητήρια και αφιερώματα

Ο σημερινός ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών Φρίντριχ Μερτς ήταν μεταξύ των πρώτων πολιτικών που απάντησαν στις ειδήσεις την Τετάρτη στο Διαδίκτυο. Είπε ότι ο θάνατος του Σόιμπλε «με γεμίζει με μεγάλη θλίψη».

«Στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χάνω τον πιο στενό μου φίλο και έμπιστο που είχα ποτέ στην πολιτική», είπε ο Μερτς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογράφοντας με τα αρχικά του για να υποδείξει ότι είχε γράψει τη δημοσίευση. «Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του, ιδιαίτερα τη σύζυγό του Ingeborg».

Η βετεράνος Πράσινος πολιτικός Κατρίν Γκέρινγκ-Εκχαρτ δημοσίευσε ένα εκτενές αφιέρωμα, λέγοντας ότι η χώρα χάνει έναν «παθιασμένο υπερασπιστή της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας», τον οποίο είπε ότι σέβεται πολύ παρά τις «διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις». 

«Εκτιμούσα τα δυνατά του σημεία στη συζήτηση, την επιμονή του, όχι πάντα να επιμένει αλλά να είναι πάντα ανοιχτός στο να παραμένει σε συζητήσεις, σε υψηλό και προκλητικό επίπεδο», είπε η Γκέρινγκ-Εκχαρτ, επαινώντας την πολιτική του υπηρεσία δεκαετιών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Τουλάχιστον θα είναι μαζί με τον παππού» – Συγκίνησε ο 4χρονος πρίγκιπας

Her News b

Η Κέιτ Μίντλετον στηρίζεται στους γονείς της: «Είναι οι άγκυρες στη ζωή της»

HerNews ka

Britney Spears: Αναγκαζόταν να τρώει μόνο κονσέρβες για δυο χρόνια

HerNews ka