HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να ανανεώσετε ένα μπάνιο χωρίς να αγοράσετε τίποτα καινούργιο

Η ανανέωση ενός μπάνιου δεν χρειάζεται να έχει κόστος, στην πραγματικότητα, ένα μπάνιο είναι ένας πραγματικά εύκολος χώρος για να νιώθετε εντελώς διαφορετικά με λίγες μόνο αλλαγές. Μπορεί να ακούγεται λίγο περιοριστικό, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε διακοσμητικά σε ένα μπάνιο, υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία που μπορείτε να αλλάξετε εύκολα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολο να το κάνετε να φαίνεται και να αισθάνεται διαφορετικό.

Τι γίνεται όμως με την ενημέρωση του χώρου χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε κάτι νέο; 

1. Ξεκινήστε με την καθαριότητα

Μοντέρνο μπάνιο με διπλό μαρμάρινο νιπτήραΔεν είναι ένα λαμπερό βήμα, αλλά το να έχετε καθαρό και τακτοποιημένο το μπάνιο σας είναι ο απλούστερος τρόπος για να κάνετε τον χώρο να νιώσει φρέσκος και ενημερωμένος χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε τίποτα καινούργιο. Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να ανανεώσετε το μπάνιο σας χωρίς να αγοράσετε τίποτα καινούργιο είναι να τακτοποιήσετε και να οργανώσετε- αφαιρέστε τα πάντα από το οπτικό σας πεδίο.Μεγιστοποιήστε τον χώρο αποθήκευσης μπάνιου που έχετε στο τρέχον μπάνιο σας και αφιερώστε χρόνο για να απαλλαγείτε από πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε.

2. Αλλάξτε τη διακόσμηση τοίχου σας από άλλα δωμάτια

Μοντέρνο μπάνιο με μεγάλους καθρέφτες, ουρανό και ανεξάρτητη μπανιέραΤο να φέρετε πίνακες στο μπάνιο σας είναι ένας εύκολος τρόπος να ανανεώσετε τον χώρο και να στηριχθείτε σε αυτήν την τάση εσωτερικής διακόσμησης. Αλλά προτού βγείτε έξω και αγοράσετε νέες εκτυπώσεις, ρίξτε μια ματιά στους τοίχους του υπόλοιπου σπιτιού σας και δείτε τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ή αν έχετε εφεδρικές εκτυπώσεις που θέλατε να τοποθετήσετε κάπου, τώρα είναι η ώρα. 

Η διακόσμηση είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος για να ανανεώσετε ένα μπάνιο χωρίς να αγοράσετε τίποτα καινούργιο. Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στο σπίτι σας για να δείτε αν μπορείτε να ανταλλάξετε κάποια έργα τέχνης ή ίσως να πάρετε ένα νέο φλιτζάνι για μια θήκη οδοντόβουρτσας. 

3. Τοποθετήστε ένα χαλί για να μαλακώσετε τον χώρο

Ρετρό μπάνιο με έντονη ταπετσαρίαΈνα χαλί στο μπάνιο μπορεί να μην ακούγεται ως η πιο πρακτική προσθήκη, αλλά εδώ δεν μιλάμε για σωρό. Ένα χαλί με κοντό πέλος σε κάτι σαν γιούτα ή σιζάλ ή ακόμα και βαμβάκι θα λειτουργήσει μια χαρά. Επιπλέον, και πάλι, τα χαλιά είναι ιδανικά για να κάνουν το μπάνιο να αισθάνεται λιγότερο αποστειρωμένο και τους δίνει λίγο βάθος και χαρακτήρα. Ρίξτε μια ματιά γύρω από το σπίτι σας και δείτε τι χαλιά έχετε ήδη που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο μπάνιο. 

4. Αλλάξτε τον συνδυασμό των χρωμάτων

Μπάνιο με μαύρο νεροχύτη, πατημασιά και δάπεδο με σχέδιαΣκεφτείτε μικρά έργα DIY, όπως το βάψιμο ντουλαπιών ή την αλλαγή του χρωματικού συνδυασμού του μπάνιου , αναδιατάσσοντας αντικείμενα με διαφορετικά χρώματα από άλλα δωμάτια του σπιτιού σας. Μερικές φορές, μια απλή αλλαγή σε αξεσουάρ ή προσθήκη φυτών μπορεί να δώσει νέα πνοή σε ένα μπάνιο χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε κάτι καινούργιο.

Μπορείτε να πειραματιστείτε εδώ, να φέρετε διαφορετικά χρώματα και μοτίβα και να δείτε πώς λειτουργούν με τον τρέχοντα χώρο σας, αν σας αρέσει το πώς το δωμάτιο αρχίζει να φαίνεται με περισσότερο χρώμα, μπορείτε να αρχίσετε να επενδύετε σε νέα κομμάτια, αν χρειαστεί.

5. Αλλάξτε την αίσθηση του δωματίου αλλάζοντας τον φωτισμό

Ουδέτερο μπάνιο με μαρμάρινο δάπεδο σκακιέραςΑυτό μπορεί να ακούγεται σαν ένας τόσο μικρός διακόπτης, αλλά η αλλαγή του φωτισμού στο μπάνιο σας μπορεί να αλλάξει την ατμόσφαιρα και ως εκ τούτου να αλλάξει την αίσθηση του δωματίου. Κάτι τόσο απλό όπως η αλλαγή σε θερμότερους λαμπτήρες μπορεί να κάνει τη διαφορά.  

5 ιδέες για να οργανώσετε ένα μπάνιο με ελάχιστο έως καθόλου αποθηκευτικό χώρο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ από τα ρούχα: 7 ιδιοφυή hacks

HerNews ka

Μαραμένα φυτά: Πως να τα επαναφέρεις

Her News

Κάνε το δωμάτιο πιο δροσερό χωρίς κλιματιστικό

Her News