HerNews.gr
Συνταγές

H πιο νόστιμη συνταγή με φαλάφελ και αρακά

φαλάφελ

Τα φαλάφελ, αρχικά δημιουργήθηκαν στην Αίγυπτο, εξελίχθηκαν ωστόσο σε ένα παγκοσμίως διάσημο πιάτο, λόγω της εξαιρετικής γεύσης τους και του γεγονότος ότι είναι γρήγορα και εύκολα να προετοιμαστούν.

φαλάφελ

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, τα φαλάφελ είναι μπαλάκια από όσπρια. Η παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει τα ρεβίθια ως βάση, πλούτισμένα με μπαχαρικά και αρωματικά βότανα, τα οποία στη συνέχεια τηγανίζονται.

Ωστόσο, εκτός από τα ρεβίθια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φασόλια, κουκιά ή άλλα όσπρια για να φτιάξουμε φαλάφελ. Υπάρχουν τόσες πολλές τέλειες συνταγές για φαλάφελ όσες είναι και οι οικογένειες που τα μαγειρεύουν. Κάθε οικογένεια έχει τη δική της δοκιμασμένη συνταγή.

H πιο νόστιμη συνταγή με φαλάφελ και αρακά

φαλάφελ

Υλικά

800 γρ. αρακάς

2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη

1-2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 σκελίδα σκόρδο

Το πράσινο μέρος από 1 φρέσκο ​​φρέσκο ​​κρεμμυδάκι

Τριμμένη φρυγανιά για γεύση

Φρέσκο ​​δυόσμο για γεύση

Φρέσκο ​​μαϊντανό για γεύση

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Ξεκινάμε βράζοντας αρακά για δύο λεπτά σε αλατισμένο νερό, χωρίς κάλυμμα, και σταματάμε το βράσιμο σε νερό με πάγο. Στραγγίζουμε τον αρακά, τον στεγνώνουμε και τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ μίξερ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρυ, την πάπρικα, το δυόσμο, το μαϊντανό και το πράσινο μέρος του κρεμμυδιού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν χοντροκομμένα, προσαρμόζοντας τη συνοχή με μερικές κουταλιές τριμμένης φρυγανιάς. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια με ελαφρώς βρεγμένα χέρια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχει στρωθεί με χαρτί ψησίματος. Αλείφουμε τα κεφτεδάκια με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με μια πρέζα καπνιστή πάπρικα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφού είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε με γιαούρτι.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νηστίσιμο κέικ με ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς συνταγή

Her News b

Mug Cake: Το πιο λαχταριστό κέικ που μπορείς να απολαύσεις σε 5 λεπτά

Her News

Μάθε να βράζεις ένα αυγό

Her News b