HerNews.gr
Συνταγές

Κις Λορέν με μπρόκολο και ντομάτα

Δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε σε μια σπιτική κις και αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί προπαρασκευασμένη ζύμη με κρούστα για πιο γρήγορη διαδικασία.

Είναι γεμάτη με μπρόκολο, τσένταρ, φρέσκο ​​ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λιαστή ντομάτα. Είναι ένας πραγματικά νόστιμος συνδυασμός γεύσεων και ταιριάζει να σερβίρετε με μια πράσινη σαλάτα και παγωμένο ποτήρι λευκό κρασί.

Υλικά

  • αλεύρι
  • 375 γρ  φύλλο κρούστας
  • 150 γρ  μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 3 μέτρια αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 75 γρ τσένταρ, χοντροτριμμένο
  • κ.σ. φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο
  • 100 γρ λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C (αέρα 180°C). Αλευρώστε ελαφρά μια επιφάνεια εργασίας και απλώστε τη ζύμη ώστε να στρώσετε μια φόρμα 20,5 εκ. Τρυπάμε καλά τη βάση με ένα πιρούνι και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. 

  2. Στρώνουμε τη ζύμη σε μια μεγάλη λαδόκολλα και γεμίζουμε με φασόλια. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά μέχρι να δέσουν οι πλευρές. Αφαιρέστε προσεκτικά τα φασόλια και το χαρτί και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι η βάση να γίνει αμμώδης στην αφή. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη. Χαμηλώστε το φούρνο στους 160°C (140°C αέρα).

  3. Ενώ ψήνεται η ζύμη, βάλτε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό να βράσει και μαγειρέψτε το μπρόκολο για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε καλά. Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το σχοινόπρασο και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε στην άκρη. 

  4. Σκορπίστε το μπρόκολο και τις ντομάτες στη μαγειρεμένη βάση (ακόμη στο ταψί της) και μετά περιχύστε το μείγμα των αυγών. Επιστρέψτε στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να δέσει η κις. Σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου με μια πράσινη σαλάτα. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή για απολαυστικές γαρίδες σαγανάκι

Her News

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε στήθος κοτόπουλο στο Air Fryer χωρίς να τo στεγνώσετε

HerNews ka

Tα πιο νόστιμα μπισκότα σοκολάτας χωρίς γλουτένη

HerNewskl