HerNews.gr
Health

Λειτουργική υποθαλαμική αμηνόρροια: Πού οφείλονται οι επιπλοκές στην περίοδο;

αμηνόρροια

Η λειτουργική υποθαλαμική αμηνόρροια (Functional Hypothalamic Amenorrhea – FHA) αποτελεί μια διαταραχή που επηρεάζει την εμμηνόρροια, δηλαδή την κύκλο της περιόδου σε γυναίκες.

λειτουργική υποθαλαμική αμηνόρροια

Προκαλείται από διάφορους παράγοντες, κυρίως από μια ανωμαλία στον υποθάλαμο, το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την εκκριση των ορμονών που επηρεάζουν τον κύκλο της περιόδου.

Λειτουργική υποθαλαμική αμηνόρροια: Πού οφείλονται οι επιπλοκές στην περίοδο;

Κατά την ύπαρξη FHA, ο υποθάλαμος δεν απελευθερώνει επαρκώς ή καθόλου την ορμόνη γοναδοτροπίνη (GnRH), η οποία είναι κρίσιμη για τη ρύθμιση του κύκλου της περιόδου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απουσία ή ανεπάρκεια εμμηνόρροιας, η οποία μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών, συμπεριλαμβανομένων της υποβοηθούμενης σύλληψης και της υγείας των οστών.

Η FHA συνήθως σχετίζεται με στρες, απώλεια βάρους, άσκηση υπερβολικής έντασης, ή διατροφικές πρακτικές που οδηγούν σε διαταραχές στη διατροφή. Είναι σημαντικό να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί η FHA καθώς μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την υγεία μιας γυναίκας.

λειτουργική υποθαλαμική αμηνόρροια

Η αντιμετώπιση της FHA συνήθως περιλαμβάνει την αντιμετώπιση των βασικών αιτιών όπως η μείωση του στρες, η αλλαγή διατροφικών συνηθειών και η αύξηση της πρόσληψης θρεπτικών ουσιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να απαιτηθεί η βοήθεια ενός ειδικού για την αποκατάσταση του κύκλου της περιόδου και την αποφυγή πιθανών επιπτώσεων στην υγεία.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γαλακτοκομικά και Ακμή: Υπάρχει σύνδεση;

HerNews ka

Τι είναι το Σύνδρομο Νυχτερινής Πρόσληψης Τροφής (Night Eating Syndrome- NES);

Her News

Είδη τροφών που προκαλούν φλεγμονή

Her News