HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Μέγας Αλέξανδρος: Δείτε το trailer για τη νέα σειρά του Netflix που μόλις κλυκλοφόρησε

Το τρέιλερ του «Alexander: The Making of a God» κυκλοφόρησε πριν από την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο Netflix που θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου.

Οι υποσχέσεις για την αποκάλυψη της «εξαιρετικής ζωής του Μεγάλου Αλεξάνδρου», σύμφωνα με την επίσημη περίληψη.

Συγκεκριμένα, η σειρά θα παρακολουθεί την άνοδό του από έναν εξόριστο νεαρό και την αυξανόμενη εμμονή του να νικήσει τον Πέρση αυτοκράτορα Δαρείο. Αυτό τον οδήγησε να «κατακτήσει τον γνωστό κόσμο σε λιγότερο από έξι χρόνια».

Η ιστορία θα ειπωθεί μέσα από δραματικές σκηνές και εξειδικευμένες ακαδημαϊκές γνώσεις, εκτός από την πρωτοποριακή αρχαιολογία και τις συνεχείς ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με επικεφαλής την Καλλιόπη Λημναίου-Παπακώστα.

Η Ελληνίδα αρχαιολόγος αναζητά το Χρυσόμαλλο Δέρας της αρχαίας ιστορίας της Ελλάδας , δηλαδή τον ανεκτίμητο τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο Μέγας Αλέξανδρος , ο βασιλιάς της Μακεδονίας, ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους στρατιωτικούς διοικητές της ιστορίας. Τα επιτεύγματά του είναι πολυάριθμα και βαθιά, το σημαντικότερο από τα οποία ήταν η κατάκτηση της Περσικής Αυτοκρατορίας, η οποία ήταν η μεγαλύτερη αυτοκρατορία της εποχής.

Νίκησε τον Πέρση βασιλιά Δαρείο Γ’ και κατέλαβε τον έλεγχο τεράστιων εδαφών που εκτείνονται από τα Βαλκάνια μέχρι το σύγχρονο Πακιστάν.

Οι κατακτήσεις του Αλέξανδρου είχαν ως αποτέλεσμα τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της γλώσσας σε όλη την αυτοκρατορία του, οδηγώντας στην Ελληνιστική Εποχή. Αυτή η περίοδος είδε ένα μείγμα ελληνικών, περσικών, αιγυπτιακών και ινδικών πολιτισμών, που επηρέασαν μαζικά την τέχνη, την αρχιτεκτονική και τη λογοτεχνία, και ίδρυσε περισσότερες από 20 πόλεις, με πιο διάσημη την Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο, η οποία έγινε σημαντικός κόμβος τόσο για την εκπαίδευση όσο και για τον πολιτισμό στην αρχαίος κόσμος.

Ο Αλέξανδρος πέθανε σε νεαρή ηλικία 32 ετών, αφήνοντας πίσω του μια αυτοκρατορία που εκτεινόταν σε τρεις ηπείρους και μια κληρονομιά που επηρέασε βαθιά την πορεία του δυτικού πολιτισμού.

Η ζωή του ήταν το θέμα μιας ταινίας το 2004 με τίτλο Alexander, σε σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν και με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φάρελ ως τον ομώνυμο χαρακτήρα μαζί με την Αντζελίνα Τζολί, τον Άντονι Χόπκινς και τον Τζάρεντ Λέτο.

Ο Buck Braithwaite θα υποδυθεί τον Μέγα Αλέξανδρο στη σειρά του Netflix

Ο Buck Braithwaite θα υποδυθεί τον Μέγα Αλέξανδρο στα δραματοποιημένα μέρη του ντοκιμαντέρ. Ο Braithwaite είχε πρόσφατα έναν ρόλο στο διάσημο θρίλερ Fair Play και θα εμφανιστεί στη συνέχεια στην περιορισμένη σειρά Masters of the Air της Apple TV+.

Εν τω μεταξύ, ο Mido Hamada θα υποδυθεί τον βασιλιά Δαρείο. Ο ηθοποιός είναι γνωστός για τους ρόλους του στη σειρά Emerald City και την ταινία American Sniper.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Wednesday: Θα υπάρξουν νέες σεζόν; Τι αποκάλυψαν οι δημιουργοί

Her News

Robert Downey Jr: “Έπαιρνα ναρκωτικά από 8 ετών, μου πήρε 20 χρόνια να καθαρίσω”

Her News

«Γάμος αλά Ελληνικά 3»: Όλα έτοιμα για την πρεμιέρα!

Her News