HerNews.gr
DECORNEWS

3 φυτά εσωτερικού χώρου που ευδοκιμούν στον ατμό & θα κάνουν το μπάνιο να μυρίζει εκπληκτικά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι γνωστό ότι δημιουργούν ένα χαλαρωτικό και ζεν περιβάλλον, επομένως ο χώρος που σίγουρα μπορεί να επωφεληθεί από τις χαλαρωτικές τους ιδιότητες είναι το μπάνιο.

Τον περασμένο χρόνο, τα μπάνια σπα ήταν ένα καυτό θέμα και ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για να επιτευχθεί αυτό το εφέ ζεν είναι μέσω των φυτών. Το μπάνιο παρέχει έναν μοναδικό χώρο για το φύλλωμα, καθώς είναι συνήθως το πιο υγρό δωμάτιο στο σπίτι, παρέχοντας τις τέλειες συνθήκες για ορισμένες ποικιλίες, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ποιοι τύποι θα ευδοκιμήσουν καλύτερα. 

Το να εκμεταλλευτείτε αυτό το αχνό σημείο διακοσμώντας με φυτά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στο μπάνιο σας μια απλή αναβάθμιση και φυσικά, τα φυτά με ένα λεπτό άρωμα θα βοηθήσουν ιδιαίτερα στη δημιουργία μιας αίσθησης που μοιάζει με σπα. Εδώ, ανακαλύπτουμε τα τρία καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για το μπάνιο που προτείνουν οι ειδικοί. 

1. Πόθος

πάθος φυτό εσωτερικού χώρου

Για τα μπάνια, οι ειδικοί προτείνουν μία από τις ποικιλίες «πόθος» κυρίως λόγω της ανοχής τους στην υψηλή υγρασία. Προερχόμενο από τροπικά κλίματα, το φυτό πόθος τα πηγαίνει καλά στο περιβάλλον ενός μπάνιου. Απορροφούν και ευδοκιμούν στην υγρασία, και αναγνωρίζεται για τις ιδιότητες καθαρισμού του αέρα, συμβάλλοντας στην ποιότητα του αέρα και στο μπάνιο σας. Ακόμη, είναι πολύ προσαρμόσιμα σε χαμηλό φωτισμό. Έτσι, ακόμα κι αν το μπάνιο σας έχει ένα μικρό παράθυρο με περιορισμένο φως, αυτά τα φυτά θα εξακολουθούν να αναπτύσσονται και να ανθίζουν υπό αυτές τις συνθήκες

2. Ανθούριο

Φυτό ανθούριου Το ανθούριο είναι απλά διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο φυτό. Προσθέτει μια σύγχρονη πινελιά και ένα εντυπωσιακό σημείο εστίασης σε κάθε χώρο που κοσμεί και, αν και μπορεί να μην είναι μια προφανής επιλογή, αποτελεί ένα από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για μπάνιο. Όπως ο Πόθος, έτσι και τα Ανθούρια προέρχονται από τροπικές περιοχές, καθιστώντας τα ιδανικά για ζεστά περιβάλλοντα με ατμό όπως το μπάνιο.

3. Σανσεβιέρια

φυτό φιδιούΟ φωτισμός είναι βασικός παράγοντας στα μικρά μπάνια και, ενώ υπάρχουν τρόποι για να προσθέσετε ζεστό φως, δεν μπορεί να αντικαταστήσει το φυσικό φως. Πολλά διαμερίσματα έχουν μπάνια χωρίς παράθυρα, κάτι που θα ήταν απίθανο για πολλά φυτά, αλλά το φυτό σανσεβιέρια ξεπερνά αυτό το έλλειμμα με ευκολία. Ακόμα κι αν το μπάνιο σας έχει ένα μικρό παράθυρο με αποκλειστικό φωτισμό, η σανσεβιέρα θα αναπτυχθεί και θα ανθίσει υπό αυτές τις συνθήκες.

Ορχιδέα και πότισμα: Έτσι θα τη φροντίσεις σωστά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μικρό Σπίτι: 3 λόγοι για να το αγαπήσεις

Her News b

Γραφείο στο σπίτι: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Her News b

Χειμερινές διακοπές σε δεντρόσπιτο στην Πελοπόννησο

Her News